viz.k Napisano 28 Styczeń 2008 Napisano 28 Styczeń 2008 glupio nazwany watek chyba.... jak sie nazywa i gdzie znajduje sie opcja ktora powoduje ze np gdy ja ustawie na 5, to jak tworze obiekt w viewporcie, czyli zwyczajnie np rysuje boxa to przeciagajac mycha jego rozmiar zmienia sie co 5 jednostek, tzn np szerokosc 5, nastepny stopien to 10, 15, 20, 25 wartosci pomiedzy nie sa uwzgledniane dzieki za naprowadzenie
viz.k Napisano 29 Styczeń 2008 Autor Napisano 29 Styczeń 2008 nie nie, nie snap:) choc dzialanie ma troszke podobne ale jednak to nie to wiem ze jest taka opcja, kiedys znalazlem ja przypadkiem a teraz kiedy potrzeba to nie ma...tyle tych okienek i pozycji w menu ze juz nie wiem gdzie szukac
delf77 Napisano 29 Styczeń 2008 Napisano 29 Styczeń 2008 pewnie chodzi o siatke i przyciaganie do siatki ( GRID )
viz.k Napisano 29 Styczeń 2008 Autor Napisano 29 Styczeń 2008 nie, to wlasnie snap.... to o czym mowie dotyczy nie tylko przesuwania ale tez obracania i skalowania...cholera...przekopie cale menu, jak znajde to wam pokaze:)
tomm Napisano 1 Luty 2008 Napisano 1 Luty 2008 Witam Należy włączyć narzędzie Snap 3D a w oknie Grid and Snap Settings zaznaczyć Grid Point (zakładka General) oraz ustawić parametr Grid Spacing na 5 (zakładka Home Grid).
Rekomendowane odpowiedzi