Napisano 28 Styczeń 200817 l glupio nazwany watek chyba.... jak sie nazywa i gdzie znajduje sie opcja ktora powoduje ze np gdy ja ustawie na 5, to jak tworze obiekt w viewporcie, czyli zwyczajnie np rysuje boxa to przeciagajac mycha jego rozmiar zmienia sie co 5 jednostek, tzn np szerokosc 5, nastepny stopien to 10, 15, 20, 25 wartosci pomiedzy nie sa uwzgledniane dzieki za naprowadzenie
Napisano 29 Styczeń 200817 l Autor nie nie, nie snap:) choc dzialanie ma troszke podobne ale jednak to nie to wiem ze jest taka opcja, kiedys znalazlem ja przypadkiem a teraz kiedy potrzeba to nie ma...tyle tych okienek i pozycji w menu ze juz nie wiem gdzie szukac
Napisano 29 Styczeń 200817 l Autor nie, to wlasnie snap.... to o czym mowie dotyczy nie tylko przesuwania ale tez obracania i skalowania...cholera...przekopie cale menu, jak znajde to wam pokaze:)
Napisano 1 Luty 200817 l Witam Należy włączyć narzędzie Snap 3D a w oknie Grid and Snap Settings zaznaczyć Grid Point (zakładka General) oraz ustawić parametr Grid Spacing na 5 (zakładka Home Grid).