animator Napisano 29 Styczeń 2008 Napisano 29 Styczeń 2008 witam mam kolejne pytanie jest w blenderze coś takiego jak IOR prosił bym o pomoc jak uzyskać taki materiał w maxsie, z góry dzięki
piksar Napisano 29 Styczeń 2008 Napisano 29 Styczeń 2008 O każdy następny materiał bedziesz pytał w kolejnym nowym wątku ?
Hynol Napisano 29 Styczeń 2008 Napisano 29 Styczeń 2008 W materiał Raytrace masz niejako wbudowane IOR - jak tylko materiał jest przezroczysty i podkręcisz wartość na więcej niż jeden to będziesz miał to co zapewne chcesz.
fantom15 Napisano 31 Styczeń 2008 Napisano 31 Styczeń 2008 Siemka, żeby nie tworzyć nowego tematu zapytam tutaj. Powiedzmy, że mam zwykły cylinder i teraz czy da się zrobić aby każda jego ściana miała inny materiał ?? Np. przód jest ze szkła, a tył z chromu ?? Szukałem na forum i albo pod złymi tematami albo tego po prostu nigdzie nie ma :) . Na googlach też już obleciałem pare tematów i nic :( . Bardzo mi jest to potrzebne ale nie mam pojęcia czy to się da zrobić. Jeśli tak, bardzo bym prosił o wytłumaczenie :) . Pozdro
Scottero Napisano 31 Styczeń 2008 Napisano 31 Styczeń 2008 Siemka, żeby nie tworzyć nowego tematu zapytam tutaj. Powiedzmy, że mam zwykły cylinder i teraz czy da się zrobić aby każda jego ściana miała inny materiał ?? Np. przód jest ze szkła, a tył z chromu ?? Szukałem na forum i albo pod złymi tematami albo tego po prostu nigdzie nie ma :) . Na googlach też już obleciałem pare tematów i nic :( . Bardzo mi jest to potrzebne ale nie mam pojęcia czy to się da zrobić. Jeśli tak, bardzo bym prosił o wytłumaczenie :) . Pozdro http://www.max3d.pl/tut.php?id=242
Rekomendowane odpowiedzi