maju Napisano 30 Styczeń 2008 Napisano 30 Styczeń 2008 Mam dwa shapey jeden większy a drugi mniejszy w środku pierwszego. Jak biorę extrude to środek koloruje się cały, a ja chcę, żeby pokolorowała się tylko część pomiędzy tymi shapeami. Wiem, że pytanie jest pewnie błahe ale mógłby ktoś poświęcić chwilkę i wytłumaczyć?
DraB Napisano 30 Styczeń 2008 Napisano 30 Styczeń 2008 Nie lepiej stworzyc tubę? ;) Zaznacz 1, kliknij Attach, zaznacz drugi i wtedy Ext.
maju Napisano 30 Styczeń 2008 Autor Napisano 30 Styczeń 2008 Nie mogę stworzyć tuby bo to nie ma mieć kształtu tuby :p. Poza tym to trochę bardziej skomplikowane kształty i są już gotowe (z importu AI). Wszystko by było fajnie tyle, że nie mogę tego attacha znaleźć. W Modify->Modifier List tego nie mam. Gdzie on może być?
kamil.ochel Napisano 30 Styczeń 2008 Napisano 30 Styczeń 2008 pokaż skrin bo nie za bardzo Cię rozumiem
DraB Napisano 30 Styczeń 2008 Napisano 30 Styczeń 2008 Zaznacz te dwa shapey, przeksztalc w Editeable Spline. Zaznacz jeden i w zakladce Geometry jest przycisk Attach.
maju Napisano 30 Styczeń 2008 Autor Napisano 30 Styczeń 2008 Wielkie dzięki DraB!! Wszystko jest tak jak chciałem. Muszę przysiąść po sesji i dokładnie to wszystko obadać.
Rekomendowane odpowiedzi