Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, po fotografii, którą interesuję się i trudnię amatorsko od ponad 2 lat, rozpoczynam nową przygodę - z rysunkiem, na którą to pozwala mi pierwszy w życiu tablet :} /wacom bamboo A6/

Liczę na porady, wytykanie błędów, rzeczową krytykę, pomoc w doskonaleniu szkoły /jestem samoukiem, wiec ciężko tu mowić o jakiejś szkole ;} /

Moja dwie pierwsze prace:

/drugą pracę wrzuciłem na chwilę do overpaintingu, ale wycofałem ją stamtąd - będę sam próbował zmierzyć się z tłem :} z kolei w pierwszej brakło umiejętności na wykonanie oczu/

wilczek6.jpg

run.jpgrun.jpg

run.jpg

wilczek.jpg

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 987
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Na początek moim zdaniem fajnie, masz talent. Jedyna rada choć jestem również początkującym samoukiem jest jedynie taka abyś rysował z rzeczywistości, ić na plaże albo złomowisko ,porób fotki Xd, z nich rysuj żeby zrozumieć zasady działania światła, złap jakieś wyczucie, a potem jak już masz doświadczenie zaczynasz wymyślać własne rzeczy które są o wiele bardziej przekonywujące, zrównoważone .

EDIT

Wacom bamboo A6, nie za małe to na digital paint 0-o

nie lepiej coś większego ostatecznie nawet pentagram xxl?

Napisano

bamboo mi na razie wystarczy ;-) robienie zdjęć przedmiotów to świetny pomysł, jednak z braku czasu muszę podpierać się fotkami znalezionymi na google grafika ;-)

coś nowszego, taki dwugodzinny speedzik /wiem, ze takie coś rysuje sie w 15 min... ;-) /

hmm1.jpg

oraz druga praca, przy której codziennie od 2 tygodni coś grzebię... zawaliłem przez nią 2 egzaminy, więc za karę musi poczekać na swoją kolejkę do dokończenia...

WCW.jpg

mimo tych 2 tygodni, czeka mnie dużo roboty przy detalach, swiatłocieniach, a do tego najnowsza koncepcja przewiduje takie zmiany:

WCWsz.jpg