Skocz do zawartości

Teczka 2D: vvit0

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, po fotografii, którą interesuję się i trudnię amatorsko od ponad 2 lat, rozpoczynam nową przygodę - z rysunkiem, na którą to pozwala mi pierwszy w życiu tablet :} /wacom bamboo A6/

Liczę na porady, wytykanie błędów, rzeczową krytykę, pomoc w doskonaleniu szkoły /jestem samoukiem, wiec ciężko tu mowić o jakiejś szkole ;} /

Moja dwie pierwsze prace:

/drugą pracę wrzuciłem na chwilę do overpaintingu, ale wycofałem ją stamtąd - będę sam próbował zmierzyć się z tłem :} z kolei w pierwszej brakło umiejętności na wykonanie oczu/

wilczek6.jpg

run.jpgrun.jpg

run.jpg

wilczek.jpg

• Odpowiedzi 2
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Na początek moim zdaniem fajnie, masz talent. Jedyna rada choć jestem również początkującym samoukiem jest jedynie taka abyś rysował z rzeczywistości, ić na plaże albo złomowisko ,porób fotki Xd, z nich rysuj żeby zrozumieć zasady działania światła, złap jakieś wyczucie, a potem jak już masz doświadczenie zaczynasz wymyślać własne rzeczy które są o wiele bardziej przekonywujące, zrównoważone .

EDIT

Wacom bamboo A6, nie za małe to na digital paint 0-o

nie lepiej coś większego ostatecznie nawet pentagram xxl?

Gość vvit0
Napisano

bamboo mi na razie wystarczy ;-) robienie zdjęć przedmiotów to świetny pomysł, jednak z braku czasu muszę podpierać się fotkami znalezionymi na google grafika ;-)

coś nowszego, taki dwugodzinny speedzik /wiem, ze takie coś rysuje sie w 15 min... ;-) /

hmm1.jpg

oraz druga praca, przy której codziennie od 2 tygodni coś grzebię... zawaliłem przez nią 2 egzaminy, więc za karę musi poczekać na swoją kolejkę do dokończenia...

WCW.jpg

mimo tych 2 tygodni, czeka mnie dużo roboty przy detalach, swiatłocieniach, a do tego najnowsza koncepcja przewiduje takie zmiany:

WCWsz.jpg