claude Napisano 2 Luty 2008 Napisano 2 Luty 2008 mam procek core 2 duo 4300 chcę go trochę podkręcić ale przed tym chce kupić jakiś lepszy wentylator bo ten boxowy jest trochę głośny co polecacie?
NV Napisano 2 Luty 2008 Napisano 2 Luty 2008 http://www.techpowerup.com/reviews/Thermaltake/BigTyphoon/images/TtTyphoon_36.jpg Big Typhoon Scythe Mugen http://pics.computerbase.de/1/8/8/5/0/1.jpg ( ceny ok 140-160zł )
claude Napisano 2 Luty 2008 Autor Napisano 2 Luty 2008 spoko ale trochę drogo wydałem na procek trochę ponad 400 zl a na chłodzenie 150 myślicie że warto?
wookie Napisano 2 Luty 2008 Napisano 2 Luty 2008 drogo to napisz ile masz kasy my tu nie wrozki ;] dla jednego 150 zl duzo dla inego nie warto o ile faktycznie bedziesz chcial z niego wyciagnac ile sie da ,jak nie to Arctic Cooling Feezer 7 Pro starczy
claude Napisano 2 Luty 2008 Autor Napisano 2 Luty 2008 mam tyle pieniędzy ile będę chciała na to przeznaczyć, nie wiem ile się ten procek da podkręcić, mój brat pomagał mi i kiedyś podniósł częstotlwosc do 2,6 ale później z innych powodów musiałem zresteować bios teraz chce przywrócić jego ustawienia mam zdjęcie tych ustawień :) a może jeszcze spróbować wyciągnąć więcej oglądając ten wentyl to DUŻY jest czy się zmieści do mojej obudowy? to wnętrze mojego kompa
claude Napisano 2 Luty 2008 Autor Napisano 2 Luty 2008 właśnie robiłem test render niepodkrecony-1,8GHz- 26,12s podkręcony 2,6 GHz- 19,34s na razie wentyl boxowy! nawet całkiem nieźle przyśpieszył, jakbym tak podkręcił do 3GHz to by mi renderował o polowe szybciej
wookie Napisano 2 Luty 2008 Napisano 2 Luty 2008 sprawdzales temp i stablinosc ? podnosisz fsb procka , jesli nie wstaje to dajesz mu wiecej V , dzielnik pamieci tak zeby poki co chodzily na defaulcie , nie napisales nawet jakie masz , na 1.35V powinien 3.0.-3.1 ghz ustawic i bedzie to stabline , moze i nawet na def voltazu ci sie uda , masa poradnikow na necie poczytaj troche...
claude Napisano 2 Luty 2008 Autor Napisano 2 Luty 2008 wookie - Dzięki za podpowiedz, brat mi ustawiał, ja się za bardzo nie znam ale poczytam w wolnych chwilach i przetestuje
Rekomendowane odpowiedzi