Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

mam procek core 2 duo 4300 chcę go trochę podkręcić ale przed tym chce kupić jakiś lepszy wentylator bo ten boxowy jest trochę głośny

co polecacie?

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

spoko ale trochę drogo

wydałem na procek trochę ponad 400 zl a na chłodzenie 150

myślicie że warto?

Napisano

drogo to napisz ile masz kasy my tu nie wrozki ;] dla jednego 150 zl duzo dla inego nie

warto o ile faktycznie bedziesz chcial z niego wyciagnac ile sie da ,jak nie to Arctic Cooling Feezer 7 Pro starczy

Napisano
  • Autor

mam tyle pieniędzy ile będę chciała na to przeznaczyć, nie wiem ile się ten procek da podkręcić, mój brat pomagał mi i kiedyś podniósł częstotlwosc do 2,6 ale później z innych powodów musiałem zresteować bios teraz chce przywrócić jego ustawienia mam zdjęcie tych ustawień :) a może jeszcze spróbować wyciągnąć więcej

podkrcanieprockapp7.jpg

oglądając ten wentyl to DUŻY jest

czy się zmieści do mojej obudowy?

to wnętrze mojego kompa

wentylfv4.jpg

Napisano
  • Autor

właśnie robiłem test render

niepodkrecony-1,8GHz- 26,12s

podkręcony 2,6 GHz- 19,34s

na razie wentyl boxowy!

nawet całkiem nieźle przyśpieszył, jakbym tak podkręcił do 3GHz to by mi renderował o polowe szybciej

Napisano

sprawdzales temp i stablinosc ?

podnosisz fsb procka , jesli nie wstaje to dajesz mu wiecej V , dzielnik pamieci tak zeby poki co chodzily na defaulcie , nie napisales nawet jakie masz , na 1.35V powinien 3.0.-3.1 ghz ustawic i bedzie to stabline , moze i nawet na def voltazu ci sie uda , masa poradnikow na necie poczytaj troche...

Napisano
  • Autor

wookie - Dzięki za podpowiedz, brat mi ustawiał, ja się za bardzo nie znam ale poczytam w wolnych chwilach i przetestuje