Napisano 13 Styczeń 200421 l Nie wiem co sie dzieje, kiedy wyświetlam na monitorze niektóre strony internetowe (np max 3d pl) ktore mają postać: dwa ciemne poziome pasy a miedzy nimi biały lub bardzo jasny, obraz wykazuje tendecję jakby krzywizny geometrii. Dokładniej chodzi mi o to że pasek przewijania po prawej stronie zaczyna się skrzywiać dokładnie w miejscu styku z białym polem !!! Żeby było śmieszniej ta krzywizna przemieszcza się wraz z przewijaniem ekranu, a kiedy na ekranie nie występują takie kontrasty to problem z nika i wszystko jest idealnie (no prawie) równe tzn pionowe w tym przypadku. Moje pytanie brzmi: czy to jest wada produktu, czy może coś się zepsuło lub zaczyna psuć, a może tak się po prostu dzieje w monitorach CRT (jęsli coś jest na rzeczy to proszę o radę) Monitor: SONY TRINITRON CP100 CRT 2lata od nowości, 15\", pitch 0.24 - 0.25mm Dzieki! :)
Napisano 14 Styczeń 200421 l To sie nazywa efektem pompowania. Taki efekt moze wystepowac w bardzo kiepskich monitorach od zawsze, ale w SONY raczej nie ma prawa powstawac - wiec jesli wczesniej tak sie nie dzialo, to obawiam sie ze cos zaczyna sie psuc. Do przetestowania polecam Nokia monitor test: http://www.softpedia.com/public/scripts/downloadhero/11-2-5-4/ Tyle moge poradzic. Pozdrawiam Marek
Napisano 16 Styczeń 200421 l Autor k.wa mac! Modle sie zebys sie mylił bo jest k fajny i nie mam kasy na nowy, THX