Nerwer Napisano 4 Luty 2008 Napisano 4 Luty 2008 Witam, mam pytanie, jak uzyskać efekt "świecących się krawędzi" w AFx? (o ile w ogóle jest to możliwe) Chodzi mi o coś w tym, stylu: http://video.google.pl/videoplay?docid=4420420101159984278&q=planet+earth&total=11840&start=10&num=10&so=0&type=search&plindex=5
streaker Napisano 4 Luty 2008 Napisano 4 Luty 2008 stary, niezawodny shine, albo jak nie masz to directional blur
Nerwer Napisano 5 Luty 2008 Autor Napisano 5 Luty 2008 Shine-a nie mam, z directional blur nie wyszło zadowalająco ale poradziłem sobie z Light burst : P
mathix Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 Mam pytanie: Shine liczy się szybciej od metody opartej na directional blur + kilka razy glow? Są to duże różnice?
streaker Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 Testów klinicznych nie robiłem, ale shine jest dość szybki, a przy direct blurze zawsze masz złożenie paru (też dość szybkich) filtrów. Poza tym użycie shine'a jest o niebo wygodniejsze (a efekt troszke inny, ale to kwestia dopasowania ustawień i gustu). Więc z prawdopodobienstwem graniczącym z pewnością można stwierdzić, że shine będzie szybszy :)
illy Napisano 6 Luty 2008 Napisano 6 Luty 2008 Chyba mozna jeszcze dodac radial blur zmieniony na zoom z wysoka jakoscia
Rekomendowane odpowiedzi