Napisano 5 Luty 200817 l pracuje juz od jakiegos czasu w 3ds max i teraz zaczołem modelowac w Rihnoceros 4.0 i mam takie pytanko jak najkozystniej ustawic parametry w trakcie exportu i pozniej importu w 3ds max. wiem ze lepiej jest w cinemie ale niestety jej nie znam. pozdrawiam skalanya
Napisano 6 Luty 200817 l kazdy element czesto potrzebuje innych ustawien meha wiec nieda sie powiedziec jak jest najkorzystniej. masz dwa wyjcia teraz w rhino jest tez export do FBX albo klasycznie 3ds
Napisano 7 Luty 200817 l zrobiłem tak jak napisałes ten fbx eksportuje i otwiera w 3ds max ale niestety nie wiedac modelu w 3ds max jest cos otwarte ale viewport jest pusty jak przy otwarciu nowego pliku mozna jakos temu zaradzic.jak imprtuje w pliku 3ds mam powyginana bryłe i robi takie dzikie poligony na ostrzejszych zagięciach. idealnie chyba sie nieda eksportowac do 3ds max z rhinoceros pozdrawiam skalanya
Napisano 6 Styczeń 201213 l export do formatu .iges albo .step. W iges zaznaczasz w opcjach, ze to ma być 3ds max. Odświeżyłem temat po 4 latach :D
Napisano 6 Styczeń 201213 l rhino io dla c4d ->cinema otwiera pliki rhino. chyba dziala najepiej. mam rhino i c4d, w razie czego mogę pomóc.