Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. Ostatnio wasze komentarze bardzo pomogły mi przy ukończeniu pracy i poprawkach, wiec postanowiłem wrzucić następną ;]. Jest to druga wersja mojej starej pracy. Praca w założeniu miała mieć komiksowy charakter stąd gruba kreska, ale chyba wygładze kontury. Ze światłem jeszcze nie sończyłem, ale chciałbym, żeby padało z górnego prawego rogu jak to już wiadać np. na murze. Nie wiem natomiast co zrobić ze światłem z błyskawicy, czy powinno odbijać się na postaci czy nie? Jak sądzicie? Jeszcze jedno pytanko, czy ktoś ma pomysła jak można zrobić coś w stylu uderzającej kropli deszczu? Wrzucam dwie prace "suchą" i z deszczem, dla lepszego rozeznania. Z góry dzięki za każdą pomoc ;].

spidermandark4fk5.th.png spidermandarkrainjc9.th.png

Wrzucam dwie prace "suchą" i z deszczem, dla lepszego rozeznania. Z góry dzięki za każdą pomoc ;].

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

dzięki shaggi za podmalunek nieźle dobrałeś kolory według mnie, ale założenie mam takie, aby praca była mroczna, utrzymana tylko w kolorach popielatych, coś jak na posterach do 3 części spidermana. Jednak ta zielono - niebieska kompozycja jest o tyle ciekawa, że chyba pomyśle o 2 wersji. No i konkret ciemne niebo po prawej wyglada ekstra tego brakowało, ale troszke przesadziłeś ze światłem na budynkach. Ps. niezłe cienie bardzo mi to pomogło, postaram się też rozjaśnić te błyskawice.

Sebastian: Spiderman jest nachylony i ma opuszczoną głowę może stąd troche ten chwilowy "zanik szyi" ;]. Spróbuje to zmienić tylko mam nadzieje, że nie wyjdzie z tego żyrafa. Co do linijki to używałem jej tylko do budynków. Pozdrawiam ;].

Napisano
  • Autor

"Szyja powraca", czyli poprawiona wersja.

Oj słaby mam jeszcze warsztat, ale ćwicze i dzięki waszej pomocy poprawki naniesione ;]. Myśle, że wyszło dużo na plus, zresztą sami oceńcie.

spidermandark5withrainmd9.th.png

Shaggi: skorzystałem z tego światła od błyskawicy, myśle, że daje to najlepszy efekt w całej pracy. Pozostane jednak przy kompozycji popielatej bardziej mi się podoba niż kolorowa.

Sebastian: Co do szyi miałeś racje, dzięki za te wskazówke, poprawiłem ją troche. Pozatym zmniejszyłem prawy bark i pierś postaci były za duże.