Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

szukałem chyba wszędzie. Zainstalowałem Vray'a 1.5 (3ds max 2008) i po uruchomieniu programu wyskakuje błąd.

92f248a0c38e3125m.jpg

Dodam, że np. mapa Dirt itp. działają, ale gdy chcę dodać mapę VRay HDRI wyświetla mi się okno z opcją "Browse". Wynika z tego, że nie są zainstalowane wszystkie pluginy. Jak to rozbroić? Szukałem pliku VRay HDRI na dysku...nigdzie go nie ma. Co dalej?

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ale ten komunikat to raczej do MRarch materialow z plugcfg. A co robisz ze ci to wyskakuje ?

A z tym hdri to juz calkiem nie rozumie bo chyba powinno sie wyswietlac wyszukiwanie pliku mapy, czyz nie ?

Napisano
  • Autor

Wciskam ENTER oczywiście....za piątym enterem 3ds max pozwala mi na pracę.

A z tym hdri to juz calkiem nie rozumie bo chyba powinno sie wyswietlac wyszukiwanie pliku mapy, czyz nie ?
Może i tak, ale tego pliku mapy nie ma nigdzie na dysku.

::Sry mój błąd....nie zrozumiałem zasady działania mapy HDRI...już wiem....:: Sry raz jeszcze za to idiotyczne pytanie.

Napisano

z tym błedem mam ten sam kłopot - ktoś wie jaka moze być tego przyczyna ?? błąd w instalacji czy jak ??

Napisano

a ja nie wiem bo si4e nie znam ale ja mam tylko 2 pluginy w V ray. Czy ktos mogl by mi podeslac inne albo dac info z kad moge "porzyczyc"?:D