Napisano 8 Luty 200817 l Witam, szukałem chyba wszędzie. Zainstalowałem Vray'a 1.5 (3ds max 2008) i po uruchomieniu programu wyskakuje błąd. Dodam, że np. mapa Dirt itp. działają, ale gdy chcę dodać mapę VRay HDRI wyświetla mi się okno z opcją "Browse". Wynika z tego, że nie są zainstalowane wszystkie pluginy. Jak to rozbroić? Szukałem pliku VRay HDRI na dysku...nigdzie go nie ma. Co dalej?
Napisano 8 Luty 200817 l Ale ten komunikat to raczej do MRarch materialow z plugcfg. A co robisz ze ci to wyskakuje ? A z tym hdri to juz calkiem nie rozumie bo chyba powinno sie wyswietlac wyszukiwanie pliku mapy, czyz nie ?
Napisano 8 Luty 200817 l Autor Wciskam ENTER oczywiście....za piątym enterem 3ds max pozwala mi na pracę. A z tym hdri to juz calkiem nie rozumie bo chyba powinno sie wyswietlac wyszukiwanie pliku mapy, czyz nie ?Może i tak, ale tego pliku mapy nie ma nigdzie na dysku. ::Sry mój błąd....nie zrozumiałem zasady działania mapy HDRI...już wiem....:: Sry raz jeszcze za to idiotyczne pytanie.
Napisano 8 Luty 200817 l z tym błedem mam ten sam kłopot - ktoś wie jaka moze być tego przyczyna ?? błąd w instalacji czy jak ??
Napisano 25 Luty 200817 l a ja nie wiem bo si4e nie znam ale ja mam tylko 2 pluginy w V ray. Czy ktos mogl by mi podeslac inne albo dac info z kad moge "porzyczyc"?:D