Paq Napisano 8 Luty 2008 Share Napisano 8 Luty 2008 Witam, szukałem chyba wszędzie. Zainstalowałem Vray'a 1.5 (3ds max 2008) i po uruchomieniu programu wyskakuje błąd. Dodam, że np. mapa Dirt itp. działają, ale gdy chcę dodać mapę VRay HDRI wyświetla mi się okno z opcją "Browse". Wynika z tego, że nie są zainstalowane wszystkie pluginy. Jak to rozbroić? Szukałem pliku VRay HDRI na dysku...nigdzie go nie ma. Co dalej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 8 Luty 2008 Share Napisano 8 Luty 2008 Ale ten komunikat to raczej do MRarch materialow z plugcfg. A co robisz ze ci to wyskakuje ? A z tym hdri to juz calkiem nie rozumie bo chyba powinno sie wyswietlac wyszukiwanie pliku mapy, czyz nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paq Napisano 8 Luty 2008 Autor Share Napisano 8 Luty 2008 Wciskam ENTER oczywiście....za piątym enterem 3ds max pozwala mi na pracę. A z tym hdri to juz calkiem nie rozumie bo chyba powinno sie wyswietlac wyszukiwanie pliku mapy, czyz nie ?Może i tak, ale tego pliku mapy nie ma nigdzie na dysku. ::Sry mój błąd....nie zrozumiałem zasady działania mapy HDRI...już wiem....:: Sry raz jeszcze za to idiotyczne pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezi Napisano 8 Luty 2008 Share Napisano 8 Luty 2008 z tym błedem mam ten sam kłopot - ktoś wie jaka moze być tego przyczyna ?? błąd w instalacji czy jak ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz.k Napisano 16 Luty 2008 Share Napisano 16 Luty 2008 też mam ten sam problem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BioTicer Napisano 25 Luty 2008 Share Napisano 25 Luty 2008 a ja nie wiem bo si4e nie znam ale ja mam tylko 2 pluginy w V ray. Czy ktos mogl by mi podeslac inne albo dac info z kad moge "porzyczyc"?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi