Napisano 14 Luty 200817 l Dysk zewnętrzny. Planuję kupić taki o pojemności 500GB: http://www.seagate.com/www/en-us/products/external/freeagent_pro_data_movers/ Czy ktoś ma jakieś doświadczenia związane z tymi dyskami? Nie chciałbym kupić szmelcu :D
Napisano 14 Luty 200817 l Kupilem seagate FreeAgent Desktop 500GB jakies 2 tyg temu za 400zl. Winda pokazuje 465GB. Wszystko jest ok oprocz tego ze potrzebuje kilku sek zeby sie obudzic. Wydaje mi sie czasami ze zasilacz wydaje bardzo cichy i bardzo wysoki pisk. Soft w mojej wersji nie dziala pod x64 wiec tu sie nie wypowiadam. Dysk jest nieslyszalny, no chyba ze przy nim medytujesz :) Slychac tylko delikatny klik jak sie budzi. Dysk ma podstawke ktorej nie mozna odczepic co budzi moje watpliwosci co do jego bezpieczenstwa przy przenoszeniu ale moze jestem paranoikiem :) piksar - czemu nie do backupu? Ja mam wlasnie do backupu miedzy innymi, plus plyty dvd jako backup backupu :)
Napisano 14 Luty 200817 l Też to mam i podobnie jak JmTm00 nie mam porównania z innymi. Generalnie jest ok (nie żebym zachwalał czy coś w tym stylu) Piksar, dlaczego nie do backupu? edit Gomez był szybszy :) co do pdstawki to racja, też mnie w####ia
Napisano 14 Luty 200817 l Autor Piksar, dlaczego nie do backupu? :D Właśnie do tego chciałem... Czy soft niedziałający pod x64 będzie uniemożliwiał pracę urządzenia, czy po prostu będę musiał ręcznie zrzucać pliki?
Napisano 14 Luty 200817 l tylko ręcznie, chyba że znajdziesz jakiś program Marcin kiedyś szukał czegoś takiego - spytaj jego :)
Napisano 14 Luty 200817 l nie backupujcie na Hdd, wystarczy nawyk regularnego backupu na dobrym DVD, podkreślam regularnego, hdd ma to do siebie że dzisiaj chodzi a jutro napisze MBR failure i papa - nie chce tu rozkrecać dyskusji na temat backupu bo mam swoje 16 letnie doswiadczenie ale stoje przy swoim DVD albo taśma
Napisano 14 Luty 200817 l Autor Na DVD też zrzucam, ale nie tak regularnie. Raczej nie chce mi się co tydzień wypalać kilkunastu płyt. Jakiś czas temu posypała mi się macierz dyskowa i chcę po prostu trzymać część rzeczy gdzieś jeszcze. Dzięki wszystkim za odpowiedzi :)
Napisano 14 Luty 200817 l Free agent jest dość fajny. Największy problem to ta straszna podstawka. Osobiście jakiś miesiąc temu kupiłem: http://www.komputronik.pl/Dyski_twarde/Zewnetrzne_USB_/_FireWire_/_eSATA_/_RJ45/WD/Dyski_3_5_/My_Book_Essential_2_0_USB_2_0_/WD_Caviar_External_My_Book_Essential_2_0_500_GB_USB_2_0/pelny,id,49430/ I jestem bardzo zadowolony. no może nie z tego faktu że jescze miesiąc temu kosztował 500zł.
Napisano 14 Luty 200817 l Autor piksar, raruję pliki z maxa, wiem że ładnie się kompresują :) Lis, właśnie na Caviarach mi się ostatnio macierz posypała, więc póki co WD ma karę :]