animator Napisano 16 Luty 2008 Share Napisano 16 Luty 2008 witam] chciałem zrobić mega eksplosie i prosze o pomoc jak możemy zauważyć w wielu animacjach nawet na forum mamy doczenienia z "pękającą siatką" chodzi mi oto że np. gdy skała spadnie i uderzy to się kruszy prosze o jakiś namiar na tutka albo o pomoc z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 16 Luty 2008 Share Napisano 16 Luty 2008 Na początek to "eksplozje", później to poczytaj trochę o practiclesach oraz napisz w jakim sofcie robisz i po co Ci eksplozja, co ma eksplodować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
animator Napisano 16 Luty 2008 Autor Share Napisano 16 Luty 2008 oczywiście w 3dsmax'ie explosie już zrobiłem w fumefx wiem że można zrobić to particlesami za pomocą p array, potem tam mashes ustawić i jest, zrobiłem tak ale kijowo wygląda jest inna metoda jest inna druga metoda na rozwalenie siatki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi