Napisano 16 Luty 200817 l wlasnie sie przerzucilem na maye wszystko by bylo super, gdyby po utworzeniu jakiegos poly do zakladek (atrybutow?) wskoczyla mi mozliwosc edytowania tego poly (chodzi mi o mozliwosc zmiany gestosci saitki, promienia (w przypadku kuli) i innych niezbednych parametrow w przypadku polygonow) [subdivision width, high] u mnie (maya 8,5) po utworzeniu np prostopadloscianu pojawiaja sie funkcje: pCube1, pCubeShape1, initialShadingGroup, lambert1 a ilosc poligonow , szerokosc i wysokosc itp sa dostepne tylko przy tworzeniu obiektu we wlasciwosciach narzedzia (np polygon cube tool) i po utworzeniu obiektu nie mam mozliwosci edycji tych parametrow. a chce np po nalozeniu jakiegos modyfikatora moc jeszcze manewrowac iloscia ciec czy wymiarami :( pls help niedawno chwile sie bawilem maya na demo wersji to tworzyla sie wlasnie ta zakladka o ktora mi chodzi a teraz nie :\ wiem ze lamerskie ale zaraz mnie trafi osd szukania tego :P z gory dzieki za pomoc :)
Napisano 16 Luty 200817 l Upewnij się, że masz włączoną opcję tworzenia historii obiektu. Będziesz miał dodatkowy node, który się nazywa chyba pCubeCreate lub coś takiego.
Napisano 16 Luty 200817 l Na Status Barze jest taka ikonka z pergaminem. Jeśli jest przekreślona, historia jest wyłączona i należy ją włączyć klikając w ową ikonkę.
Napisano 2 Marzec 200817 l Autor czasami przypadkiem wyextruduje mi sie cala powierzchnia modelu.. a po usunieciu historii nie mam jak cofnac tego.. czy jest sposob jakis, zeby usunac zduplikowana powierzchnie? ;\