Napisano 16 Luty 200817 l Mam sporo wolnego czasu w związku z czym postanowiłem rozpocząć pracę nad autorską animacją. Skrótowy opis: Historia będzie opowiadała o nocnych zjawach. Główną postacią w filmie będzie kataryniarz grający na swojej demonicznej katarynce melodię przyciągającą potępieńców. Postaci, takie jak duchy, maszkary i inne straszydła będą się zbliżały w jego kierunku. Kataryniarz jest strażnikiem, kimś kto przeprowadza zbłądzone dusze na drugą stronę - do czyśćca. - Film będzie trwał średnio ok. 5 minut. Oprócz grafiki 3D pojawią się panoramiczne ujęcia kręcone kamerą - które to obrobię graficznie. W tym projekcie ważną rzeczą jest dla mnie utrzymanie klimatu jakiegoś wyobcowania, mistyczności. - Będę ten wątek sukcesywnie rozwijał pokazując kolejne etapy pracy - może zmotywuje mnie to do działania. - - Obecnie modeluje katarynkę i opracowuje koncepty postaci.
Napisano 19 Luty 200817 l Autor Obawiam się, że zacznę modelować dopiero od poniedziałku 25.02.08. Muszę zaliczyć jeszcze 2 przedmioty na uczelni. Na razie dokończyłem jeden koncept.
Napisano 20 Luty 200817 l Autor Scenariusz prawdopodobnie na 4 strony - ma jeszcze spore luki, ciągle jest otwarty i ciągle myślę nad udoskonaleniem go. Może trochę się pospieszyłem z konceptami, ale też w jakiś sposób muszę to sobie poukładać. W tworzeniu animacji storyboard rzeczywiście bardzo pomaga.
Napisano 21 Luty 200817 l Jasna sprawa. Jeśli film jest ładny plastycznie ale ma słaby scenariusz to dla widza w efekcie i tak będzie słaby jako całość. A gdy scenariusz jest dobry to istnieje szansa na powstanie dobrego filmu :)