Napisano 18 Luty 200817 l A mianowicie jak narazie to dopiero zaczynam zabawe z maksem 8 takiego posiadam i zaczołem od wykonywania tutków które poleca sam max. Wymodelowałem figury szachowe nawet jestem zadowolony z wyników ale następny tutek o modelowaniu samolotu p38 light zawiesił mnie na długie godziny .Chodzi o stworzenie gondoli samolotu robie według zalecen ale gdy chce użyć chamfera to linie wyznaczające okna nie wychodza równe a po rendingu na podelu zaczynaja wychodzic rózne odkształcenia. Nie mam pojęcia czym to jest powodowane może krzywo ze skalowałem te vertexy chociarz starałem sie jak mogłem i dalej to samo .Bardzo prosze o pomoc
Napisano 19 Luty 200817 l Autor zauważyłem ze wszystkie kwiatki zaczynają sie pojawiać jak zastosuje cut do wyciecia okien tylko teraz pytanie co robie nie tak zam9ieszczam screny siatki i modelu
Napisano 19 Luty 200817 l Autor a czy jest taka możliwosc by zweldowac je hurtem bo tego troche jest ,czy polecisz mi jakas pomoc co mam z tym zrobic zeby to ładnie wyszło
Napisano 19 Luty 200817 l zaznacz wszystkie vertexy, nacisnij weld (a najlepiej ten kwadracik obok weld) i ustaw odpowiednia wielkosc weld'u.
Napisano 19 Luty 200817 l Autor dalej to samo zaczne chyba gondole od nowa moze gdzies popełniłem bład i wtedy sie pochwale