Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam ponownie, po prawie 1,5 rocznej przerwie wróciłem. Jakoś straciłem cały zapał, cierpliwośc i motywacje do dalszej pracy, ale już mi lepiej, troche. Model (znów samochód, ale co ja moge na to poradzic :)) chciałem jakiś zwykly, tzn zeby to nie byl sportowy egzotyk, ale i starałem się wybrac model mniej popularny. rzadziej wybierany do modelowania. Można znalesc na tym forum saaby, choc nie wiele, i tylko jeden ukończony.

Wybór padł na Saaba 9-3 (chyba z 2006 r.), troche ciężko jest mi go spotkac na ulicy, pewnie mam pecha, że go nie widuje zbyt często, ale jakos daje rade.

A więc, sam model jest prawie skończony, zostalo kilka mniejszych lub wiekszych szczegolow, wnetrza... raczej nie będzie. Tą prace chcę skończyc z nie najgorszym wynikiem ;) Narazie wszystko co zaczynałem, kończylo sie na modelowaniu, próby renderów wychodzily bardzo marnie, teraz mam nadzieje to zmienic.

th_48119_saab_122_782lo.jpg th_48126_saab_03_122_161lo.jpg th_48137_saab_02_122_413lo.jpg

Wiem, że kilka rzeczy dziwnie wyglada (felgi chyba pójdą do drobnej poprawy, światła przednie to raczej taka rzeźba, nie wiem jak to wyglada w rzeczywistości), na renderach nie wiem to za plamy na przednich swiatlach. I teraz tak (jesli oczywiscie mozecie):

-jesli widzicie ze cos jest krzywo, cos jest nie tak jak byc powinno -> krzyczec gdzie, malowac gdzie, moze poprawie :)

-model prawie skonczony, wiec, pytanie do was, gdzie byscie widzieli taki model, w jakiej scenie ,bo ja raczej pomysla nie mam (tylko zeby to nie byla baaardzo wymagajaca scena, zebym podołał, tworzenie materialów/textur idzie mi najgorzej, a raczej wogole nie idzie, wiec nie przesadzajcie)

- czy wam tez sie wydaje ze model jest za wysoki? tzn przeswit pod autkiem, wg printow sie zgadza, a tu jakos dziwnie wyglada.

To narazie tyle ode mnie, teraz czekam na wasze opinie, uwagi i inne ciekawe odpowiedzi. I jeszcze siatki zeby byl komplet

th_49434_saab_02_s_122_167lo.jpg th_49419_saab_01_s_122_791lo.jpg

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 884
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bardzo przyjemnie, w prawdzie jest parę bugów ale sprawia bardzo pozytywne wrażenie.

-Tył samochodu tak troszkę niedopracowany.

-Dziwna ciemna plama przy przednim świetle.

Zobaczymy co się będzie działo jak dokończysz i zaczniesz testy lakieru :)