Napisano 22 Luty 200817 l Witam, mam dziwny problem. Mianowicie chce sobie zanimowac krotki filmik, zobaczyc jak wyszlo. I : -klikam sobie video post i add scene event -ustawiam sobie camere i ilosc klatek -potem klikam add image output event-> files -> wpisuje nazwe animacji/mojego pliku -> wybieram .avi-> klikam zapisz iiii.... I MI SIE ZAWIESZA MAX... Wie ktos od czego tak moze sie dziac? Zrobilem juz 2 krotkie animacje, tez .avi, a teraz juz nie moge... nie wiem co sie dzieje, potem musze z 10 minut czekac az mi laskawie menadzer zadan zacznie dzialac zeby moc to wylaczyc... :( Pomocy :( ! aha: dodam jeszcze ze jeden z tych wczesniejszych plikow chcialem nadpisac robiac druga animacje i sie udalo. chcialem nadpisac pozniej drugi raz/ trzeci/ czwarty i tez zawiechy :(
Napisano 22 Luty 200817 l Najprawdopodobniej jest to kwestia kodeków kompresujących. Zawsze renderuj w maxie do sekwencji plików (tiff, tga, png, rla, rpf) albo w ostateczności do nieskompresowanego avika (wiem, dużo z tym zabawy i dużo miejsca na dysku zjada ale to jest właśnie wyjście). Potem dopiero wkładasz to do programu do montażu np. Premiere i kompresujesz. Pozdro