claude Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 małe pytanko nie wiem co przestawiłem ale obiekty tak samo wyglądają po obu stronach nie widać backface dopiero na renderze wychodzą czarne dziury, nie mogę od kilku dni znaleźć ustawień które za to odpowiadają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Topek Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 w opcjach renderera zaznacz "force 2 sided"? pokaż skrina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.ai Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 nie za bardzo rozumiem na czym polega problem ale może chodzi o Backface Cull w palecie display, albo w display floater Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 24 Luty 2008 Autor Share Napisano 24 Luty 2008 poprostu nieważne jest w która strone jest face zawsze jest tak samo widoczny, fipuje face i nic to nie zmienia a jak renderuje to już widać czarne miejsca chciałbym to cholerstwo wyłączyć reset nie pomaga pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Topek Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 we właściwiściach obiektu zaznacz "backface cull" albo to co napisał .ai Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 24 Luty 2008 Autor Share Napisano 24 Luty 2008 Dzięki! W pewnym sensie działa bo od drugiej strony face są teraz niewidoczne dzięki czemu wiem że są odwrócone ale czasami to przeszkadza bo nie widać obiektu jeśli wszystkie face są odwrucone albo ze złej strony się patrzy, najlepiej było jak backface były czarne tak jak defalutowych ustawieniach max dzięki za posty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi