Napisano 24 Luty 200817 l Kupiłem parę dni temu bamboo. Pierwsze co zauważyłem po zainstalowaniu to to, że zaznacza/przeciąga/klika/rysuje mi nawet bez dotykania. dotknę piórkiem tabliczki, oderwę na kilka mm, a ten dalej działa jakbym ciągnął po tabliczce... WTF. Potem było nieco lepiej, myślałem że się rozgrzał czy coś, ale niestety, w Pshopie i Painterze znów to samo raz na ok. 10min, bez reguły. kursor klika/rysuje jak głupi bez dotykania. Wymieniłem w sklepie na inny, podłączam, i myślę sobie że ten będzie ok. Ale po 30 min. znowu to samo. oczywiście próbowalem z różnymi ustawieniami w sterowniku, wyłączyłem programowo wszystkie przyciski na tablecie i piórku ale bez skutku. poszukałem na forum Wacoma, okazuje się że niektorzy zgłaszają ten sam problem. odpowiedź wacoma: końcówka do wymiany, albo konflikt ze sterownikami/oprogramowaniem w systemie. no dobrze, ale to już 2 NOWY egzemplarz i co, mam wymieniać na trzeci?? Nie wiem czy macie podobne doświadczenia, ale jeśli to rzeczywiście sprawa systemu (w co wątpię) to może macie coś do zasugerowania. Jeśli nie to chyba poproszę o zwrot kasy w sklepie i tyle; a potem sobie sprawię intuosa. btw, model Bamboo One ktory pożyczałem od kumpla działał bezbłędnie. może to ma związek z gumką na końcu piórka (której nie ma w One) która i tak jest do niczego bo nie można jej zaprogramować tylko ściera na biało 100% zawsze i wszędzie.. pozdrawiam.
Napisano 24 Luty 200817 l a sprawdzales samo piorko?:p moze jego koncowka sie zaciela/zacina(i jest caly czas wcisnieta):>
Napisano 24 Luty 200817 l Autor końcówka faktycznie wygląda na chałowo zrobioną; telepie się trochę jak potrząsasz piórkiem. no ale co mogę zrobić, pociągnąć ją kombinerkami ?? :cool: chyba tylko iść do sklepu, kazać sobie pokazać piórka z innych zestawów i jak nie będzie lepszego to zwrot kasy, potem do dystrybutora i szukać dobrze zrobionego egzemplarza....
Napisano 24 Luty 200817 l ja bamboo mialem niedlugo w rękach ale koncowka z niego wydawalo mi sie siedziala tak jak w graphirach(czyt. twardo i solidnie) :P
Napisano 27 Luty 200817 l Autor ok, problem rozwiązany. wymienili mi po raz kolejny (to już 3 tablet!) i ten działa dobrze. piórko jest też wyraźnie mniej czułe niż 2 poprzednie i jest większy zakres czułości nacisku. radzę każdemu dokładnie przetestować bamboo przed kupnem! 2 na 3 tablety ze zwalonym piórkiem -- całkiem nieźle się Wacom popisał. ale jeśli już działa, to jest b. dobry tablecik.