Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Chce zmienić aplikacje odpowiedzialną za odtwarzanie preview(ów). No i nie moge się doszukać gdzie to i jak to...

Jakby ktoś mógł rozjaśnić mój umysł, to bardzo bym był wdzięczny.

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Robi sie to raczej poprzez ustawienie domyslnego odtwarzacza dla danego formatu.

Napisano
  • Autor

Preview zapisywany jest w avi, do avi u mnie domyślnie przypisany jest Bestplayer. Maks mi odpala wogule w jakimś dziwnym sprzęcie (Max R6).

Napisano
  • Autor

Chyba coś z moim playerem jest nie tak, bo max wyświetla komunikat, że \"z tym plikiem nie jest skojażona żadna aplikacja\", a przecież jest. Spróbuje coś innego zainstalować.

Napisano
  • Autor

Zainstalowałem allplayera i wszystko ładnie śmiga, gdyby nie ty tobym się nie domyślił, Dzięks.

Napisano

Czołem!

Odkopię troszkę ;) Renderuję sobie preview (animation -> make preview) i zawsze mi odpala z Windows Media Playerze 9 a skojarzenie mam inne, nie z tym playerem. Denerwujące to jest bo WMP9 odpala się wieki w porównaniu do standardowego playera (mplayer2.exe ;) ). Także nie jest to kwestia skojarzenia. AFAIK mplayer2 nie ma installki (nie mówię o mplayerze classicu).

Gdzie mogę zmienić to skojarzenie ? Goolge szukałem, w maxie szukałem.

W sumie rozwiązałem problem podmieniając pliki :] (wmplayer.exe na mplayer2.exe) no ale czy jest jakieś inne rozwiązanie ? Mniej inwazyjne ? Może jednak spotkał się ktoś z takim czymś ?

pozdrawiam

Napisano

serwusik leru :)

z polecenia "uruchom " wpisujesz : mplayer2.

A klasyczny mplayer jest nawet w XP , znajduje sie w : C:\Program Files\Windows Media Player.

zeby bylo smieszniej mi proviewy sie otwieraja w winampie :(((((.

Ja poprostu mam otwarty folder maxa /proview i sobie fizycznie odpalam proview- wtedy mi sie odpala mplayerem . Troche to namieszane wszystko jest i malo praktyczne :(

pozdraiwam i zycze powodzenia :)

--edit--,

acha , a skojarzenie robisz klikajac praym przyciskiem na pliku i "otworz za [pomocą" - i wybierrasz sciezke do mplayer2 - i zaznaczasz zeby tak zawsze bylo :)

Napisano

kannu -> elo elo hm poczułem się jak n00b ;) Wiem jak się skojarzenie zmienia, to jest pierwsza rzecz jaką robię po reinstallce systemu - zmieniam skojarzenia .avi z WMP9 na mplayera2 :) Ale mimo to odpala się plik _preview.avi w WMP9 zamiast tym klasycznym.

Napisano

sorki Leru - pisalem to mniej więcej w 32 godzinie przed kompem i prawie nie widziałem na oczy. Ja jestem zwolennikiem tego ,zeby cos w 3D powiedzieć 5 razy za dużo , niz jeden za mało :))

Odnośnie tych plikow to nie mam pojęcia - u mnie to jakoś inaczej wygląda (ale tez inaczej niżbym chciał) :D

pozdrawiam i zycze powodzenia :)