Przybysz Napisano 1 Marzec 2008 Share Napisano 1 Marzec 2008 Witam. Dręczy mnie pewien problem. Chciałbym wyrenderowac animacje zmiany oświetlenia, cykl od ranka do do nocy korzystajac z Systems->Daylight i mentalowych mrSun i mrSky. Chciałbym jednoczesnie wyświetlać jakoś płynący czas. Czy ktoś może wie jak sie do tego zabrać? Fajnie by było gdyby dałoby sie automatycznie pobierac czas z Daylight ale nie koniecznie. Wszystko mi jedno czy będzie to tekst w 3d, na splajnach czy 2d w postprodukcji. Chciałbym tylko by sie dynamicznie zmieniał i był widoczny w renderowanych klatkach. Będe wdzięczny za wszelkie rady. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort Napisano 1 Marzec 2008 Share Napisano 1 Marzec 2008 hm, może jakiś skrypt? max ma helpa do max scripta, tam znajdziesz pomoc...zaraz poszukam..a w postprodukcji w AE też pewnie można jakiś skrypt wklepać ale języka skryptowego w AE nie znam.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przybysz Napisano 2 Marzec 2008 Autor Share Napisano 2 Marzec 2008 Hmm, dzieki. Będzie trzeba sie nauczyc maxscripta. Liczyłem na to, że da sie jakoś łatwiej. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi