Napisano 4 Marzec 200817 l Mam dość dziwny problem: Zrobiłem sobie domino i chcę w reaktorze dodać animację przewracania się klocków. Gdy odpaliłem podgląd animacji okazało się, że część klocków przewraca się normalnie, a w pewnych momentach klocki przewracają się bardzo powoli, lub nawet całkowicie się zatrzymują. Wiecie czym to może być spowodowane? Dołączam jeszcze plik z maxa (zwolnienie występuje ok 200 klatki): http://www.speedyshare.com/318340456.html
Napisano 10 Marzec 200817 l Autor Już próbowałem. Podobnie się dzieje nawet gdy sąsiedni klocek jest 2 razy cięższy.
Napisano 11 Marzec 200817 l Nie napisałeś jakiego masz maxa. Ja mam maxa 2008 więc nie wiem czy Ci to pomoże. Po pierwsze zmieniasz "Choose Solver:" na "Havok 3". Po tym pozmieniają się niektóre ustawienia na domyślne więc ustaw tak: Col. Tolerance : 1 Teraz dla wszystkich klocków: Mass : 10 Friction : 0,4 Elasticity : 0,1 Shell : 0.05 Simulation Geometry : Mesh Convex Hull Dla podłoża: Mass : 0 Friction : 0,3 Elasticity: 0,3 Shell : 0,05 Simulation Geometry : Mesh Convex Hull Klocki nie przewracają się szybko ale równo, zawsze można zmienić Time scale do 4 albo później z Re-Scalować animacje.