viz.k Napisano 7 Marzec 2008 Share Napisano 7 Marzec 2008 Ostatnio zmienilem proc na quada i mam 4gb ramu (4x1gb kingston 667). W maksie wszystko dziala fajniutko i szybko ale w momencie kiedy renderuje trawe z vraydisplace(nie przesadzam z jej iloscia) to w roznych momentach renderu (ale prawie zaden render nie dojdzie do konca) max wyskakuje do wina i pojawia sie to info czy chce wyslac informacje o bledzie do autodesku. Na wczesniejszym sprzecie nigdy cos takiego sie nie zdarzalo. Jak juz to przy presampling displacement zaraz na poczatku renderu sie wywalal i to tylko kiedy przesadzalem z iloscia tego displace. Zmienilem tylko proca i ram wiec, co prawda nie wiem czemu, ale przypuszczam ze to ram...przelecialem go gold memory i nic nie znalazl, jeszcze sprawdze innymi testerami. Aha, przesiadlem sie tez na win x64 i takiz max+vray, wszystko dziala fajnie i nie wiesza sie a przy displacement robi to wrecz nagminnie. Czy to ram? Czy max? Korzystam z tego samego ktorego uzywalem na poprzednim systemie tyle ze zainstalowalem go w wersji dla x64. Czego moge sprobowac, co to moze byc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 7 Marzec 2008 Share Napisano 7 Marzec 2008 pewnie przez vraya, wersja RC5 i nowsze nie mają tego problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viz.k Napisano 8 Marzec 2008 Autor Share Napisano 8 Marzec 2008 ano mozliwe, niedlugo sie przekonamy... jeszcze mam taki problem ze material editor dziala przerazliwie wolno...co klik trzeba odczekac ulamki sekund na odswiezenie a jak wlaczam go w ogole poraz pierwszy to minute/dwie trzeba mu dac na zaladowanie wszystkich probek, nawet kiedy jest to nowa scena i nie ma zadnych materialow jeszcze! mam wlaczone "update active only" i manual update Sam max poki co dziala ladnie, bez zarzutow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi