Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, uznałem, że ten dział będzie najodpowiedniejszy dla tego tematu. Mianowicie mam wykonać pracę na konkurs, którego tematem jest "fantastyka w literaturze". Problem polega na tym, że nie mogę znaleźć odpowiedniego fragmentu, który mógłbym zilustrować, a nawet jakieś dobrej książki. Zbytnio nie chcę korzystać z ogólnie znanych dzieł, a szczególnie tych zekranizowanych, bo pewnie mimowolnie moja wizja byłaby zbyt podobna do filmowej/growej itd. więc rożne widźminy, władcy pierścieni raczej odpadają.

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 5,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Najlepsze sa opowiadania. Krotkie wiec mozesz je szybko przeczytac i wybrac co ci pasuje. Chyba nie chcesz zebysmy ci tu fragmenty cytowali? :) Moge polecic "W kraju niewiernych" Dukaja (opowiadania). Najbardziej podobal mi sie Ruch Generała z tego tomu. Czyli jak juz napisalem - szukaj opowiadan zebys nie musial 300 stron czytac :)

Napisano

Mógłbyś poprosić kogoś o napisanie scenariusza.

Najlepiej powiedz jaki miałby być klimat twojej pracy ? Czy ma to być coś w stylu WP ( którego nie chcesz ) czy raczej coś innego. Ja mam pewnego koncepta ale jeszcze długo go nie wykorzystam z braku doświadczenia ale coś mógłbym Ci polecić ;)

Napisano

jakby mozna bylo z tematyki s-f to polecam Diunę i superanckie opisy krajobrazow, architektury, ubiorow - super rzecz do zilustrowania.

pzdrw

Napisano

Trzecia część sagi jest do tego wymarzona. Podpisuję siępod Diuną.

Napisano

A ja polecam odpowiadania Philp'a K. Dicka.

Napisano

"Fantom" Goodkinda i opisy armii Imperialnego Ładu.

Napisano

Polecam cały cykl "Fundacji" Asimova - tam, w każdej książce jest multum opisów architektury, pojazdów, strojów i wszystkiego, czego dusza zapragnie - a czasy są odległe :-)