jajcek Napisano 15 Marzec 2008 Share Napisano 15 Marzec 2008 Cześć, ostatnio robiłem budynek i jego sufit był trochę powyginany http://img144.imageshack.us/img144/1298/dscf1365pb9.jpg za bardzo nie wiem jak coś takiego zrobić, oczywiście próbowałem (robiłem coś w stylu ośmiokąta, później obniżyłem 4 edge co drugi i użyłem chamfer na tych 4 niższych edgach, a później korygowałem to za pomocą FFD i na końcu smoothowałem to), ale mi nie wychodziło - albo można powiedzieć, że bardzo brzydko (krzywo, ze smugami etc.), mógłby mi ktoś pokazać jakiś sposób lub w jakiś sposób naprowadzić? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ant-3d Napisano 15 Marzec 2008 Share Napisano 15 Marzec 2008 nie chce mi sie sprawdzac ale bym to ugryzl tak. Zrob sobie 1/4 tego sufitu, plane bez podzialow, aby ladnie zrobic trojkata, potnij aby miec juz podzialy, bendem czy czyms tak sobie podegnij ladnie, copy x 3, poustawiaj, zattachuj, weld vertexow i tada. Skrotowo i szybko wiec sorry za bledy/literowki ale sie spiesze. Have fun :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jajcek Napisano 15 Marzec 2008 Autor Share Napisano 15 Marzec 2008 okej poradziłem sobie jakoś :) dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi