Napisano 16 Marzec 200816 l Kup lepsza karte graficzna, wtedy bedzie szybsza animacja. Wyciagnij z szafy stara karte graficzna, wtedy bedzie wolniejsza.
Napisano 16 Marzec 200816 l ...czy ten dział nazywa sie Śmietnik z deskrypcją piszta co chceta?! Odnośnie pytania, co to ma byc? Wnoszę o obowiązkowe czytanie regulaminu przez nowych forumowiczow i umieszczenie punktu z szablonem formy zapytania.
Napisano 17 Marzec 200816 l dzieki za rady "zadne" mysle ze zakoncze korzystanie z tego forum na tym jednym pytaniu...pozd
Napisano 17 Marzec 200816 l W prawej dolnej części ekranu gdzie są przyciski do sterowania animacją(play, auto key itp.) jest przycisk time configuration i tam możesz sobie ustawić ile klatek na sek ma mieć animacja co wpłynie oczywiście na jej szybkość. Drugi sposób wchodzisz do track view i skalujesz wszystkie klatki albo skalujesz je bezpośrednio na listwie czasu.
Napisano 17 Marzec 200816 l na animacji to juz wiem... moze zle zadalem pytanie... mam 20 zrobionych fotek ktore pokazuja ruch jakiegos elementu i w oknie video post skladam to jako sekwencje i sprowadzam do avika . jak zmieniac predkosc tych sekwencji badz moze inaczej sie takie cos robi pozd
Napisano 18 Marzec 200816 l No widzisz jak chcesz to potrafisz. Jak już sobie pododajesz te Image Input Event to jedyne co możesz zrobić to albo edytować zasięg każdego ujęcia albo we właściwościach obiektu określić przez ile klatek dany obrazek będzie wyświetlany. Lepszym pomysłem jest stworzyć plik IFl z sekwencją tychże właśnie fotek. To jest zwykły plik tekstowy który wygląda w notatniku tak: pop0000.jpg 3 pop0001.jpg 3 pop0002.jpg 3 pop0003.jpg 3 pop0004.jpg 3 pop0005.jpg 3 pop0006.jpg 3 pop0007.jpg 3 itd. Ta liczba na końcu oznacza ile czasu ma trwać każde ujęcie. Żeby się nie pierniczyć z ręcznym klepaniem to w panelu Utilities masz IFL Manager. Za czas każdego ujęcia odpowiada parametr Multipler. Plik IFL bez problemowo możesz potem załadować do VideoPosta. Więcej o IFL masz w pomocy maxa. Pozdrawiam. Ps. Do takich rzeczy lepiej stosować programy "do takich rzeczy" :)