Lis Napisano 19 Marzec 2008 Napisano 19 Marzec 2008 Hej. mam ostatnio problem z renderingiem sieciowym. Wszystkie mapki są w odpowiednich katalogach, żadnych firewalli, Dspawner uruchomiony. Po kliknięciu render pisze że wysyła scenę, i zaczyna renderować. W task managerze serwera widać że scena jest załadowana procesor na 25%. po około 15 sekundach rem sie czyści a proces maxa spada do 0% Vray mesenger wyświetla komunikat: Render host unknown(xxx.xxx.xxx) is not responding. Dodam jeszcze że tydzień temu wszystko działało idealnie. Any ideas?
polka dot Napisano 19 Marzec 2008 Napisano 19 Marzec 2008 cześć Lis! pytałeś na forum chaosów? pewnie tak, albo pewnie nie. oto moja idea
vinc Napisano 25 Marzec 2008 Napisano 25 Marzec 2008 drugi komputer Ci nie odpowiada, ja mialem coś podobnego bo w drugim mi sie włanczał wygaszacz ekranu, jak sie wlaczyl to przerywało. teraz nie mam wogolw wygaszaczu.albo jak był włonczony wygaszac to odrazu pisało, że not responding...;]
Lis Napisano 25 Marzec 2008 Autor Napisano 25 Marzec 2008 Problem tkwił w zbyt dużej ilości świateł Photometric Area. Zmieniłem na vray-lighty i gra.
Rekomendowane odpowiedzi