Napisano 19 Marzec 200817 l Hej. mam ostatnio problem z renderingiem sieciowym. Wszystkie mapki są w odpowiednich katalogach, żadnych firewalli, Dspawner uruchomiony. Po kliknięciu render pisze że wysyła scenę, i zaczyna renderować. W task managerze serwera widać że scena jest załadowana procesor na 25%. po około 15 sekundach rem sie czyści a proces maxa spada do 0% Vray mesenger wyświetla komunikat: Render host unknown(xxx.xxx.xxx) is not responding. Dodam jeszcze że tydzień temu wszystko działało idealnie. Any ideas?
Napisano 19 Marzec 200817 l cześć Lis! pytałeś na forum chaosów? pewnie tak, albo pewnie nie. oto moja idea
Napisano 25 Marzec 200817 l drugi komputer Ci nie odpowiada, ja mialem coś podobnego bo w drugim mi sie włanczał wygaszacz ekranu, jak sie wlaczyl to przerywało. teraz nie mam wogolw wygaszaczu.albo jak był włonczony wygaszac to odrazu pisało, że not responding...;]
Napisano 25 Marzec 200817 l Autor Problem tkwił w zbyt dużej ilości świateł Photometric Area. Zmieniłem na vray-lighty i gra.