Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Przeszukiwałem sieć i to forum w poszukiwaniu rozwiązania, lecz nie znalazłem. Problem polega na tym, że posiadam 40 różnych zdjęć. Chcę uzyskać efekt w After Effect 7.0 Standard cofającej się kamery mijającej w przestrzeni trójwymiarowej owe zdjęcia.

Wykonałem to ręcznie, lecz efekt nie jest zadowalający. Czy znacie lepsze i prostsze rozwiązania automatycznego rozmieszczenia zdjęć (z powtórzeniami)?

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 11
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

Czy Java expressions umożliwiają w AFX dodawanie warstw, przypisywanie footage do warstw? Chyba tylko kanały w już istniejących warstwach można modyfikować za pomocą expressions, ale nie jestem pewien, dawno nie widziałem Afx na oczy.

Wiem natomiast jak to łatwo zrobić poza Afx i prawie za darmo ;) (99$)... Co więcej nawet ostatnio musiał zrobić identyczną rzecz dla +60 zdjęć.

Napisano

Plugin "Particular" do After Effects-a Ustawiasz kompozycję ze swoimi zdjęciami(1 zdjęcie w jednej klatce) a potem ustawiasz żeby particular pobierał z każdej klatki zdjęcie. Potem rozsypujesz jak cząsteczki i latasz wokół tego kamerką. Gotowe.

Pozdrawiam

Napisano

hey ho

Dave, wiesz może czy można te plaginy z trapecode kupić sobie bezpośrednio u nich i używać w polsce?

bo różnica w przypadku particulara tam a u nas to 6 stów, a szwędam ostatnio koło tych pluginów

Napisano

Dzięki Wam, a szczególnie Tobie DaveBorck. Wszystko sprawnie idzie :)

Mam jeszcze pytanie. Nie wiem czemu, ale gdy exportuję film do formatu avi, to jakość strasznie niska jest mimo ustawienia najlepszej jakości, braku kodeka i najlepszej głębi kolorów. Wiecie co wykonać, aby plik wynikowy był jakości identycznej jak wersja robocza?

Napisano

rozumiem, że bez kodeka, to znaczy lossless więc - dziwna sprawa

ja osobiście nie exportuję, do avi, a renderuje i tam sobie ustawiam all co trzeba

przy exporcie natomiast do mov'a zauważyłem, że rozdzielczość zależy od tego jaką mam ustawioną w podglądzie

i tak jeśli mam ustawony podgląd na half, to exportuje mi wariota do rodzielczości połowę mniejszej niż kompozyca jest ustawiona

tak czy siak, wydaje mi się, że coś nie tak robisz

jeśli wybierasz // zdaje się, bo nie pamiętam dokładnie a nie mam jak sprawdzić teraz

"microsoft avi" czy jakoś tak, to jest to "kodek" ale można go sobie w buty wsadzić ;-)

chcesz mieć bez kodeka, to lossless polecam, a jeśli będziesz jeszcze pracować nad tą animką to polecam render do klatek

Napisano

Przypomniałem sobie, że ta niska jakość pojawia się u mnie nie tylko w AF. Inne programy eksportujące do avi przy braku kompresji również podają słabą jakość. Może zobrazuję poziom jakości. Wyobraźcie sobie, że dajecie do sceny idealnie białe tło. Plik wyeksportowany będzie posiadał lekko szare. Również mam wrażenie jakby obiekty były odrobinę rozmyte. Czyżby wina kodeka?