Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich po dłuższej przerwie. Niedawno w internecie znalazłem dość nietypową i ciekawą żarówkę , którą postanowiłem wymodelować.

Linki do oryginału:

http://miood.pl/blog/wp-content/uploads/2007/05/zarowka1.jpghttp://miood.pl/blog/wp-content/uploads/2007/05/zarowka2.jpg

A to render:

6fe01bdc4c633764.jpg

Wiem że trochę za ciemno i pewnie są jakieś błędy ale mi się podoba (jaki ja skromny :P)

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

heh :P fajna ta zarowka :)

wiec tak:

daj chamfra m wilku miejscach na ta nozke.. zreszta pozaznaczam gdzie chamfry by sie przydaly.

tak w kolko wziolem to miejsce w ktorym jakby sie ta "bulwa" odrywa od gwintu :P

moim zdaniem dziwnie to wyglada :P

6fe01bdc4c633764dp5.th.jpg

ale mna sie niesugeruj zabardzo :P nieznam sie jeszcze :P

Napisano

Studio do renderowania clay'a się nie nadaje, ucieka za dużo detali.

Modeling chyba ok, pokaz siateczki. "Wnętrze" masz wykonane czy nie?

Jeśli renderujesz w Vray'u to:

ustaw jedno światło centralnie nad obiektem (vraydome) i jedno z boku pod kątem (vrayplane). Samo "Pomieszczenie" studia powinno być w takim przypadku zamknięte, nałóż standardowy Vray'owy materiał i przyciemnij (studio) i taki sam tyle że rozjaśniony (jasno szary) na obiekt i bedzie git :)

Napisano
  • Autor

Zmieniłem oświetlenie, rozjaśniłem materiał i zmieniłem podstawkę. A co do gwinta to nie jest on prawdziwy.

96d7d454a771dcf9.jpg

Mam pytanie (może głupie, ale jestem początkujący): Jak sie robi render siatki w vray'u?

Napisano
  • Autor

Mi w sumie też się nie podoba, ale nie mam jakiegoś pomysłu. Zrobilem ją tylko żeby żarówka na czymś "stała".

Głównie chodziło mi właśnie o żarówkę. Jak znajdziesz jakiś obrazek z fajną podstawką do daj link.