:PiechI: Napisano 19 Marzec 2008 Napisano 19 Marzec 2008 Witam wszystkich serdecznie! Wiec chcialbym wam zaprezentowac mój pierwszy model 3d. Zostal on wykonany w programie cinema4d. Meczylem go z jakies 4 godziny. Jak narazie jestem bardzo poczatkujacy ale ten model robilem sam bez zadnych pomocy. Bylbym wdzieczny gdybyscie udzielili mi paru wskazowek i pytanie czy warto pozostac przy tym sofcie czy zmienic na 3dmaxa? Oto praca http://i126.photobucket.com/albums/p84/Piechi/124acopy-1.png Prozdrawiam!
Orangegraphics Napisano 20 Marzec 2008 Napisano 20 Marzec 2008 było coś mówione o poziomie działu finished... 4 godziny to chyba nie jest dużo? popatrz na inne prace w tym dziale, po kilka miesięcy dłubania...
Tomb Napisano 20 Marzec 2008 Napisano 20 Marzec 2008 W zasadzie to wszystko lezy i kwiczy ;] Przez antialiasing i shadow mapowane cienie po tekstury, okrutnie prosty model i oswietlenie w postaci jednego omni. 4 godziny? to zdecydowanie za malo (szczegolnie dla osoby poczatkujacej) zeby umieszczac jakakolwiek prace w Finished . Proponuje 400 godzin ;] - powinno wystarczyc zebys przejrzal pare tutoriali i troche pocwiczyl. Definitywnie zgadzam sie z Xiz0rem, ja swoj phone robilem ok 100h przy czym nadal nie jestem z niego do konca zadowolony i zastanawilem sie czy nie wrzucic go najpierw do Work in Progress.
mirach Napisano 20 Marzec 2008 Napisano 20 Marzec 2008 pytanie czy warto pozostac przy tym sofcie czy zmienic na 3dmaxa? ja sie ostatnio zastanawiam czy warto zostac przy Maxie czy nie przesiasc sie na C4D :] Co do pracy: to ze lezy i kwiczy ci juz napisali. Odemnie dodam ze zamiast tych wspanialych danych o q-phone napisal bys raczej dane o polycoucie, teksturach i pokazal siatke :)
Rekomendowane odpowiedzi