Napisano 19 Marzec 200817 l Witam wszystkich serdecznie! Wiec chcialbym wam zaprezentowac mój pierwszy model 3d. Zostal on wykonany w programie cinema4d. Meczylem go z jakies 4 godziny. Jak narazie jestem bardzo poczatkujacy ale ten model robilem sam bez zadnych pomocy. Bylbym wdzieczny gdybyscie udzielili mi paru wskazowek i pytanie czy warto pozostac przy tym sofcie czy zmienic na 3dmaxa? Oto praca http://i126.photobucket.com/albums/p84/Piechi/124acopy-1.png Prozdrawiam!
Napisano 20 Marzec 200816 l było coś mówione o poziomie działu finished... 4 godziny to chyba nie jest dużo? popatrz na inne prace w tym dziale, po kilka miesięcy dłubania...
Napisano 20 Marzec 200816 l W zasadzie to wszystko lezy i kwiczy ;] Przez antialiasing i shadow mapowane cienie po tekstury, okrutnie prosty model i oswietlenie w postaci jednego omni. 4 godziny? to zdecydowanie za malo (szczegolnie dla osoby poczatkujacej) zeby umieszczac jakakolwiek prace w Finished . Proponuje 400 godzin ;] - powinno wystarczyc zebys przejrzal pare tutoriali i troche pocwiczyl. Definitywnie zgadzam sie z Xiz0rem, ja swoj phone robilem ok 100h przy czym nadal nie jestem z niego do konca zadowolony i zastanawilem sie czy nie wrzucic go najpierw do Work in Progress.
Napisano 20 Marzec 200816 l pytanie czy warto pozostac przy tym sofcie czy zmienic na 3dmaxa? ja sie ostatnio zastanawiam czy warto zostac przy Maxie czy nie przesiasc sie na C4D :] Co do pracy: to ze lezy i kwiczy ci juz napisali. Odemnie dodam ze zamiast tych wspanialych danych o q-phone napisal bys raczej dane o polycoucie, teksturach i pokazal siatke :)