Mario Napisano 30 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2004 Witam Po dość długiej przerwie postanowiłem zaprezentować parę ujęć, które zostały wykorzystane w mojej pracy. Do oświetlenia obiektu zastosowałem 72 źródła światła. Wszystkie naświetlacze zostały dobrane z katalogu firmy Bega w postaci plików IES. Zastosowana moc waha się pomiędzy 50 a 400 Wat. Część naświetlaczy została umieszczona na elewacji kościoła oraz na wysięgnikach. W chwili obecnej prowadzę testy nad renderem w Vray-u. Proszę o opinie, co o tym sądzicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 30 Lipiec 2004 Share Napisano 30 Lipiec 2004 Bardzo razi tekstura cegieł. Powtarza się i jest strasznie sterylna (wiem, wiem... to viz`ka). Może poeksperymentuj z procedurkami ... jakieś mix`y z fraktalami, albo całość zrobić z proceduralnych opierając się na teksturze 3d brick (chyba tak się nazywała). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 30 Lipiec 2004 Share Napisano 30 Lipiec 2004 Nic nie widać.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 30 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2004 Powinno już być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 30 Lipiec 2004 Share Napisano 30 Lipiec 2004 o ile samo oswietlenie wiezy wyglada bardzo fajnie :) (uzekla mnie) to reszta jest malo przekonywujaca. 2gi render najlepszy zdecydowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wielka_Siostra Napisano 31 Lipiec 2004 Share Napisano 31 Lipiec 2004 Moim zdaniem oświetlenie lekko przepalone, zwłaszcza na dole, no i fakt - tekstura cegieł trochę zbyt szcztuczna. Ogólnie respect, jestem pod ogromnym wrażeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi