Napisano 30 Lipiec 200420 l Autor Witam Po dość długiej przerwie postanowiłem zaprezentować parę ujęć, które zostały wykorzystane w mojej pracy. Do oświetlenia obiektu zastosowałem 72 źródła światła. Wszystkie naświetlacze zostały dobrane z katalogu firmy Bega w postaci plików IES. Zastosowana moc waha się pomiędzy 50 a 400 Wat. Część naświetlaczy została umieszczona na elewacji kościoła oraz na wysięgnikach. W chwili obecnej prowadzę testy nad renderem w Vray-u. Proszę o opinie, co o tym sądzicie.
Napisano 30 Lipiec 200420 l Bardzo razi tekstura cegieł. Powtarza się i jest strasznie sterylna (wiem, wiem... to viz`ka). Może poeksperymentuj z procedurkami ... jakieś mix`y z fraktalami, albo całość zrobić z proceduralnych opierając się na teksturze 3d brick (chyba tak się nazywała).
Napisano 30 Lipiec 200420 l o ile samo oswietlenie wiezy wyglada bardzo fajnie :) (uzekla mnie) to reszta jest malo przekonywujaca. 2gi render najlepszy zdecydowanie
Napisano 31 Lipiec 200420 l Moim zdaniem oświetlenie lekko przepalone, zwłaszcza na dole, no i fakt - tekstura cegieł trochę zbyt szcztuczna. Ogólnie respect, jestem pod ogromnym wrażeniem.