Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Media Desk Polska zaprasza do udziału w dwudniowym międzynarodowym seminarium poświęconym współczesnej animacji, które organizujemy w dniach 17-18 kwietnia w Sali Królewskiej Hotelu Sofitel Victoria w Warszawie.

Impreza ta została włączona do oficjalnych obchodów 60-lecia Animacji w Polsce.

Językiem konferencji będzie jęz.angielski. Dostępne będzie tłumaczenie symultaniczne na jęz. polski. W imprezie wezmą udział również producenci z Czech i Słowacji.

Udział w konferencji jest bezpłatny. Prosimy o potwierdzenie przybycia na adres: [email protected] do dnia 04.04.2008.

Scenariusz konferencji

Czwartek –17 kwietnia 2008,

Godz.10.00 .Otwarcie konferencji.

Powitanie gości dyrektor Media Desk w Polsce Joanna Wendorff

Przedstawienie założeń konferencji – Andrzej Wojnach.

Przedstawienie rynku animacji w Polsce – Andrzej Wojnach.

Przedstawienie sytuacji na rynku animacji w Europie – Mike Robinson

Godz.11.00 – 12.00.– Film animowany jako marka handlowa.

Moderator – Mike Robinson

Prezentuje - Max Howard, Prezes Exodus Group, jednego z twórców filmowej polityki wytwórni Disney, współtwórcy aliansu z TWP jednym z największych niezależnych dystrybutorów na świecie dla rozwoju filmów CG, DVD i serii telewizyjnych. Obecnie jako niezależny producent realizuje trzy animowane filmy fabularne.

Godz. 12.00 – 12.30 – Przerwa na kawę

Godz 12.30 – 13.30 - Zdobywanie funduszy na film na międzynarodowym rynku finansowym.

Prezentuje – Joel Thibout -Backup Films , przedstawi wymogi polityki finansowej na rynku międzynarodowych koprodukcji i sposoby łączenia pieniędzy prywatnych i publicznych. W jaki sposób zabezpieczać zwrot tych funduszy z dystrybucji.

Godz. 13.30 – 15.00 – Przerwa na lunch.

Godz. 15.00 – 16.00 – Produkcja fabularnych filmów animowanych według standardów europejskich.

Prezentuje – Paco Rodrigez – Filmmax Animation - Jak łączyć wymogi artystyczne z polityką finansową i organizacją produkcji w fabularnym filmie animowanym.

Jak zdobywać środki na produkcję, jak promować młodych twórców w wytwórni i jakie są tego efekty artystyczne i produkcyjne.

Godz. 16.00 –17.00 – Zarządzanie produkcją filmu animowanego w systemie on-line.

Prezentuje – Brian Ottosen – HoBSoft. Case study produkcji pełnometrażowego filmu animowanego „Brendan and the secret of Kells”.

HoBsoft Aps – specjalizuje się w budowaniu oprogramowania do zarządzania produkcją filmową on-line.

Godz. 17.00 - Zakończenie pierwszego dnia konferencji.

Godz. 19.00 – Wieczorne zwiedzanie Warszawy. Kolacja dla gości.

Piątek 18 kwietnia 2008

Godz. 10.00 – 11.00 – Dystrybucja animacji on-line

Prezentuje – Peter Davis BBC– Polityka BBC w dziedzinie animacji. Kryteria, kierunki rozwoju , budowanie kontentu na platformy cyfrowe przez Dział Dziecięcy BBC

Godz. 11.00 – 11.30 – Przerwa na kawę.

Godz. 11.30 – 12.30 – Realia polskiego rynku animacji.

Moderator – Andrzej Wojnach

Prezentują Tomasz Bagiński oraz Marcin Kobylecki ze studia Platige Image.

Dyskusja na temat stanu polskiej branży filmowej w sektorze animacji i postprodukcji.

Godz. 12.30 – 14.00 – Piotruś i wilk – case study

Prezentuje – Hugh Welchman, Zbigniew Żmudzki – producenci “Piotrusia I Wilka przedstawią case study nagrodzonego Oskarem filmu. Pokaz filmu.

Godz. 14.00 – 14.30 – Podsumowanie i zakończenie konferencji.

Dyrektor Joanna Wendorff, moderatorzy Mike Robinson, Andrzej Wojnach.

Źródło: www.mediadesk.com.pl

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 3,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Myślicie, że warto?? ;>

Napisano

Pytanie,czy ta konferencja będzie nagrywana,czy będzie gdzieś to można obejrzeć

na Boga!!! czy ktoś to będzie nagrywał ??

Napisano

Znaczy skoro proszą o potwierdzenie to co mam zrobić bo za bardzo nie rozumiem, mam im wysłać maila że pzyjdę, a jak nie wyśle to co, nie będzie mnie na liście, nie wpuszczą mnie, nie rozumiem ?

Napisano
  • Autor

Tak jak to zawsze jest w przypadku konferencji. Prawdodpobonie dostaniesz wtedy identyfikator, być może jakieś materiały przygotowywane są dla uczestników stąd wydaje mi się ,że prośba o potwierdzenie.

Wystarczy maila przysłać z imieniem i nazwiskiem, jeśli się reprezentuje firmę, podać firmę. Przynajmniej tak się zawsze robi. Często w ten sposób sprawdza się czy sala w której mają odbyć się prezentacje będzie odpowiednia itp ...

Zresztą ... najlepiej spytać organizatorów właśnie mailowo :)

Nie jestem związany z tą konferencją, jedynie napisałem po co na niektórych konferencjach na których bywałem potwierdzenie jest potrzebne.