_Arti_ Napisano 21 Marzec 2008 Share Napisano 21 Marzec 2008 No to mam tak, testuję sobie reaktory max'a, sprawdzam ich moce bo warto to wiedzieć ;] Chciałbym zrobić coś takiego. Leci fala uderzeniowa, i stoją pudła, fala leci w te pudła i je rozsypuje. Dałem Rigid Body Collection, do jego kolekcji dałem plane'a ( podstawa ), plane'a 2 ( fala uderzenieowa ) i kilka box'ów. Fali uderzeniowej dałem ruch po prostej, wprost na box'y. Pudła mają wagę, ponieważ są symulowane, plane'a 2 nie ma, ponieważ nie leciał by prosto, tylko upadł na placka.... Symuluje, i niestety, fala przelatuje przez box'y. Reaktor nie uwzględnia plane'a 2, czy używam złego reaktora do takich akcji? Czy mam coś źle zaznaczone? Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ceest Napisano 21 Marzec 2008 Share Napisano 21 Marzec 2008 spróbuj dodać mu masę większą od boxów nadaj ruch, a w properties pod reactorem zaznacz unyieding (będzie się poruszał według animacji nadanej mu przez ciebie i brał udział w symuacji) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 21 Marzec 2008 Autor Share Napisano 21 Marzec 2008 nie działa, fala ciągle przelatuje przez box'y. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ceest Napisano 21 Marzec 2008 Share Napisano 21 Marzec 2008 wszystkie obiekty zaznaczyłeś jako concave mesh? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 21 Marzec 2008 Autor Share Napisano 21 Marzec 2008 Teraz ustawiłem, ale ciągle przechodzi :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ceest Napisano 21 Marzec 2008 Share Napisano 21 Marzec 2008 jak chcesz zamieść plik mogę go zobaczyć, na sucho nie widzę innego problemu który może to powodować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hawk111 Napisano 21 Marzec 2008 Share Napisano 21 Marzec 2008 daj pudełkom mesh convex hull a planeom concave mesh. Sprawdź czy na początku symulacji nic się nie przecina, a jeśli tak przestaw żeby sie nie przecinało. Włącz silnik fizyki havok 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 21 Marzec 2008 Autor Share Napisano 21 Marzec 2008 http://www.sendspace.pl/file/VvS0fqCL/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ceest Napisano 21 Marzec 2008 Share Napisano 21 Marzec 2008 dobra plaine nie ma grubości potraktuj go extrudem i włącz symulacje u mnie działa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 21 Marzec 2008 Autor Share Napisano 21 Marzec 2008 nom, działa, wielkie dzięki ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi