Napisano 21 Marzec 200817 l No to mam tak, testuję sobie reaktory max'a, sprawdzam ich moce bo warto to wiedzieć ;] Chciałbym zrobić coś takiego. Leci fala uderzeniowa, i stoją pudła, fala leci w te pudła i je rozsypuje. Dałem Rigid Body Collection, do jego kolekcji dałem plane'a ( podstawa ), plane'a 2 ( fala uderzenieowa ) i kilka box'ów. Fali uderzeniowej dałem ruch po prostej, wprost na box'y. Pudła mają wagę, ponieważ są symulowane, plane'a 2 nie ma, ponieważ nie leciał by prosto, tylko upadł na placka.... Symuluje, i niestety, fala przelatuje przez box'y. Reaktor nie uwzględnia plane'a 2, czy używam złego reaktora do takich akcji? Czy mam coś źle zaznaczone? Z góry dzięki za pomoc.
Napisano 21 Marzec 200817 l spróbuj dodać mu masę większą od boxów nadaj ruch, a w properties pod reactorem zaznacz unyieding (będzie się poruszał według animacji nadanej mu przez ciebie i brał udział w symuacji)
Napisano 21 Marzec 200817 l jak chcesz zamieść plik mogę go zobaczyć, na sucho nie widzę innego problemu który może to powodować
Napisano 21 Marzec 200817 l daj pudełkom mesh convex hull a planeom concave mesh. Sprawdź czy na początku symulacji nic się nie przecina, a jeśli tak przestaw żeby sie nie przecinało. Włącz silnik fizyki havok 3.
Napisano 21 Marzec 200817 l dobra plaine nie ma grubości potraktuj go extrudem i włącz symulacje u mnie działa