Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Staram się stworzyć w 3ds maxie gitarke ale jako że jestem w tym zupełnie nowy to mam pytanie. Jak ustawic aby osie obrotu klucza byly nei wzgledem świata a jego ukladu odniesienia. Trudno to wyjaśnić więc zamieszczam obrazek jak o wygląda:

gizmokc3.png

A moim celem jest coś takiego ( w photoshopie nie było trudno to osiągnąć xD)

gizmocopyto8.gif

Chodzi o to żeby obracanie względem osi X (zielona) była jak w realu...mam nadzieje że nikogo nie przyprawie o mdłości spowodowane moją niewiedzą :]

• Odpowiedzi 2
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

Jak robisz Affect pivot only, to najlepiej wycentrowac pivot, a nastepnie zostawic pivot w spokoju i uzyc ComboBoxie o nazwie "Reference coordinate system" (jest opisany tylko jak sie na niego najedzie) opcji 'Local'. (ten combobox jest w menu-ikonkowym-górnym, zaraz po prawej od narzedzia "scale" i "rotate"). Sprobuj tego. Czasami to działa dobrze, czasami gorzej, zalezy jakie wczesniej robiłes przekształcenia ( z tego co zaobserwowałem ).

Pozdro.

Napisano

paczku zloty dzieki bardzo xD nie dosc ze juz wiem co i jak to kolejne info do mej pustej skorupy. DZIEKI JESZCZE RAZ. Postaram się wrzucić inne shoty ale narazie podmieniam prawie wszystkie elementy bo poprzednie są tragiczne.