3dwisdom Napisano 24 Marzec 2008 Napisano 24 Marzec 2008 Witam, moj problem... Mam przykladowy obiekt (np. czajnik), konweruje go na e.poly, zaznaczam polowe poligonow i w parametrach Edit Geometry ukrywam te poligony poprzez Hide Selected. Uzywajac Vray wszystko jest spoko, to jest ukryte w viewport tez jest ukryte w renderze. W fR niestety to nie dziala. Potrzebuje miec ukryte czesc obietu. Wiem ze mozecie mi napisac ze moge rownie dobrze usunac pol obiektu i bedzie ale nie to wlasnie mi chodzi. W animacji nad ktora pracuje potrzebuje ujecia z oczu glonwego bohatera tak aby widzial swoje rece, niestety kamera musi byc za nim aby laddnie wszsytko miescilo sie w kadrze.. Jakies propozycje? z gory dzieki!
mirach Napisano 24 Marzec 2008 Napisano 24 Marzec 2008 Przesun kamere przed bohatea i zmien jej Field of View. Albo ustaw kamerze clipping plane tak zeby nie bylo widac postaci przed samym obiektywem.
3dwisdom Napisano 24 Marzec 2008 Autor Napisano 24 Marzec 2008 FOV sie w tym przypadku nie sprawdzal, zapomnialem wspomniec, ale clipping plane dziala wysmienicie;) wielkie dzieki! pozdr,
Rekomendowane odpowiedzi