Napisano 30 Marzec 200816 l Witam! Pytanie mam następujące, czy warto zainwestować w monitor dodatkowy, ale nie drugi taki sam, tylko o innych wymiarach. Mając monitor 17' albo 24' opłaca się inwestować w np 15-calowy lcd, o innej, mniejszej rozdzielczości? Np na narzędza w photoshopie albo cos podobnego. pozdrawiam
Napisano 30 Marzec 200816 l z doswiadczenia wiem, ze jest to straszliwie irytujace na dluza mete. nie polecam. jezeli dwa monitory to najlepiej o tej samej przekatnej.
Napisano 30 Marzec 200816 l Niedawno kupiłem nowy monitor, większy, jaśniejszy, no ogólnie lepiej świeci. Używałem przez pewien czas dwóch monitorów ale szczerze strasznie się wzrok męczy. Jest po pierwsze za jasno a po drugie różnicę w kontraście, jasności, odświeżaniu i kącie widzenia strasznie męczą wzrok. Lepiej większy monitor lub dwa identyczne.
Napisano 30 Marzec 200816 l Ja mam 22 + 17 w pracy, na 17 w zasadzie lezy toolbar z maxa itp. W zasadzie nie przeszkadza mi w nimczym ze drugi monitor jest ciut mniejszy. Zupelnie co innego to sprawa ktora poruszyl Lis, jesli monitory beda mialy rozny kontrast/jasnosc/balans kolorow to moze sie zrobic irytujace.
Napisano 30 Marzec 200816 l Autor dzieki wszystkim za odpowiedzi, domyslam sie ze nie jest miec dwuch roznych monitorów, jednak jestem zmuszony kupic cokolwiek, bo teraz pracuje na 17' i jest mi dosyc ciezko. zaznaczam ze nie chce wydawac duzych pieniedzy, bo w przeciagu kilku miesiecy zamierza m sie zaopatrzyc w dwa porzadniejsze monitory, a teraz potrzebuje cos na paski narzędziowe - moglibyscie mi poradzic co wybrac? moze cos takiego? - http://www.allegro.pl/item337806286_monitor_lcd_15_dell_e153fp_okazja_.html