Napisano 30 Marzec 200816 l Witam, potrzebuje tutoriala jak zrobić materiał szkła do szklanki szukam od 13 i nic ;p znalazlem na max3d.pl tutorial jak zrobic flakonik z perfumami ale niepodoba mi sie to szklo jest bez odbic i wogole. Czy ktoś może mi pomóc?
Napisano 30 Marzec 200816 l http://www.aversis.be/extra_tutorials/vray_glass_liquid.htm ech.. jak to się stało, że znalazłem to w 2 minuty?
Napisano 30 Marzec 200816 l pamietaj ze szklo nie istnieje bez otoczenia. Poki nie bedzie mialo co odbijac to nawet najlepszy setup materialu nic tu nie da.
Napisano 30 Marzec 200816 l Acha zapomniałem dodać ze chodzi o mental ray znalazlem duzo ale wszystko vray vary vary ;p a co do otoczenia to masz racje dodalem kilka gdzetow i wyglada lepiej ale i tak nie wiele to dalo gdyby ktos mial gdzies tutka z dobrym szklem pod mental ray to bede bardzo wdzieczny
Napisano 30 Marzec 200816 l Przepraszam za spam, ale nie moge: buahahhahaa... symek, wspolczuje... szczerze... buahahhaa... oj, poplakalem sie.... a co do tematu: wspianie w google "mental ray glass tutorial" daje calkiem niezle wyniki. I tak jak mowili poprzednicy, dobre szklo to przedewszystkim dobre odbicia i swiatlo. Moze HDRI sprobojesz?