Napisano 31 Marzec 200816 l modelarstwem 3d interesuje sie od nie dawna wiec jestem zielony w tych sprawach i mam bardzo dziwny problem. gdy robie animacje program jakby sam ja ucina tzn wykonuje jakis ruch a gdy potem patrze jak on wyzedl praktycznie nic sie nie dzieje. nakrecilem filmik zeby bylo wiadomo o co chodzi :) (sorki za jakosc ale szybko zassalem jakis program) http://pl.youtube.com/watch?v=RI-ip8gCl0E
Napisano 31 Marzec 200816 l Witam Z tego co widzę to nie wstawiłeś klatki kluczowej na początku. Proponuję: 1. Ustawić suwak animacji w pierwszej klatce 2. włączy Autokey dla animacji 3 Przejść do 10 klatki i przesunąć obiekt. Pozdrawiam
Napisano 31 Marzec 200816 l a z tego co ja widze to key w 1 klatce jest :P animacja chyba dziala poprawnie, ale przesunales o 0.01cm. ta reke w 30klatce i dlatego nie widac zeby sie ruszala :>
Napisano 31 Marzec 200816 l hmmm ustawilem(jesli chodzi o ten czarny punkcik na poczatku) sorry za podwojnego posta. tego mozecie skasowac :P zauwazylem cos dziwnego. obojetnie jaka zrobie animacje on wykonuje mi zupelnie inna np ja robie reke w gore on mi robi w bok(i tak zawsze)
Napisano 31 Marzec 200816 l bo musisz wstawic klatke kluczowa w danej klatce. kliknij na klatke dwa razy. przenies sie na autokeju do np. 30. kliknij dwa razy na ta klatke. powinien sie kwadrat pojawic. zmieniasz pozycje i gotowe.
Napisano 31 Marzec 200816 l hmmm a jednak udalo mi sie rozwiazac problem zamast zwyklego set key uzylem set planted key i dziala. heh niby taki mini szczegol a tyle problemow :) dziekuje wszystkim za to ze staraliscie sie pomoc :)