Napisano 2 Kwiecień 200817 l W jaki sposób zrobić aby popychacze poruszały się zgodnie z dźwigniami ? Końcówka musi iść po łuku a drugi koniec musi być zamontowany na jakimś punkcie.
Napisano 2 Kwiecień 200817 l Autor Próbuję sie przez to jakoś przebić. Z innej beczki kiedyś robiłem tak że przypisywałem punkty z jednego obiektu do drugiego. Ruch drugim obiektem powodował modyfikację geometrii pierwszego (np osłona na drążku zmiany biegów.) Niestety nie pamiętam jak nazywało sie takie coś i nie mogę znaleźć żadnych informacji :/
Napisano 3 Kwiecień 200817 l Muminku.. jeśli chodzi o XSI to możesz to zrobić za pomocą czegoś takiego jak Skin w maxie... w XSI to się nazywa Envelope i znajdziesz w lewym menu po przełączeniu na panel Animation.
Napisano 3 Kwiecień 200817 l Autor Kurde działa ale jak zrobić animacje dźwigni ? Próbuje dać szkielet 3d ; wciskam ctrl (snap to point) najeżdżam na punkt i się XSi wywala. Chce zobaczyć wszystkie obiekty (góra 3) klikam A i się XSi wywala :/ Jeszcze jedno jak przypisać węzeł od szkieletu do dźwigni ?