Gość klaraB Napisano 5 Kwiecień 2008 Share Napisano 5 Kwiecień 2008 Witam. Mam pytanie odnośnie przerzucania rysunków między tymi programami. Generalnie pracuję na programie microstation, jedak o ile wiem do tworzenia modeli w 3ds maxie potrzebuję rysunków zapisanych w dwg, a więc muszę je przerzucić na cada. Nie wiem co w ustawieniach AutoCada wybrałam, że skopiowane rzuty wklejają się jako obrazki, zdjęcia, a nie jako rzuty. Na dodatek nie oddają rzeczywistej skali. Może ktoś wie jakie ustawienia należy zmienić? Druga sprawa to otwarcie tego z autoCada do 3ds maxa. Czy mógłby ktoś powiedzieć, jakie czynności, od Micro, do 3ds maxa mam wykonać? A może można bezpośrednio pracować na 3ds max z plików microstation (dgn)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Topek Napisano 5 Kwiecień 2008 Share Napisano 5 Kwiecień 2008 cada możesz sobie odpuścić, microstation ma przecież możliwość zapisu dwg. a w maxie pliki dwg otwierasz poprzez import (file->import) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość klaraB Napisano 6 Kwiecień 2008 Share Napisano 6 Kwiecień 2008 Dzięki! Najtrudniej w ogóle zacząć :) ale choć jest już teraz na czymś konkrenym do poćwiczenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palmer Napisano 7 Kwiecień 2008 Share Napisano 7 Kwiecień 2008 ktora wersje microstation masz ... microstation V8 jest "prawie" kompatybilna z autocad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi