blachu Napisano 12 Kwiecień 2008 Share Napisano 12 Kwiecień 2008 Extrudowalem Line tak aby zrobic brylke o konkretnym kształcie, teraz chcialem usunąć tylko srodek z tej bryly i zostawic same krawedzie. dalem editable mesh i zaznaczylem vertexy ktore chce usunac. usunalem je i mam problem bo gdy uumieszczam camere w srodku bryly nie widac krawedzi tej bryly. a gdy camera jest na zewnatrz to je widac. co zrobic zeby krawedzie byly widoczne od wewnatrz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johny Napisano 12 Kwiecień 2008 Share Napisano 12 Kwiecień 2008 Nie rozumiem o co Ci chodzi konkretnie z tymi krawedziami, ale jak masz jakas bryle i chcesz do niej "wejsc" i widziec ja od srodka to daj modyfikator normal (zaznacz Flip Normals) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blachu Napisano 12 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2008 ok, dzieki chodzilo mi bardziej o cos takiego zeby mozna bylo pokazywac wnetrze i na zewnatrz bez przelaczania tego normal, ale tak tez moze byc,, a jeszcze jedno pytanie, jak mam zrobic zeby cos zaookraglonego bylo bardziej kanciaste? np mam boxa z uzytym turbosmoothem ale chce bardzie kanciasta bryle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johny Napisano 12 Kwiecień 2008 Share Napisano 12 Kwiecień 2008 Jak chcesz zeby bylo widac i na zewnatrz i w srodku to przypisz do obiektu jakis material i w material editor dla tego materialu zaznacz 2-Sided. Efekt bedzie widoczny na renderze. Ostre krawedzie: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=4384 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blachu Napisano 12 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2008 ok, robie tak ale jest jedno ALE. z cienkiej scianki wyrasta nieporzadane cos? (w zalączniku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johny Napisano 12 Kwiecień 2008 Share Napisano 12 Kwiecień 2008 Sorry, ale tu juz nie pomoge, nic nie widze na tym screenie, moze zaznalczyles zle krawedzie, moze z siatka cos jest nie tak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi