Krzek Napisano 13 Kwiecień 2008 Napisano 13 Kwiecień 2008 Jak ukryć część modelu (przy sculpcie), bo na wysokim poziomie detali komp mi zaczyna zmulać.
Krzek Napisano 13 Kwiecień 2008 Autor Napisano 13 Kwiecień 2008 Sorki ale jak dokladnie to zrobic(bo w blenderze jestem calkiem goly - dzisiaj go zainstalowalem i chce go uzywac wylacznie do sculpta, bo skonczyl mi sie darmowy z-brush)
sanki Napisano 13 Kwiecień 2008 Napisano 13 Kwiecień 2008 jak model jest w jednym kawalku to layers sie nie da uzyc. mozesz natomiast w trybie sculpt w menu sculpt zaznaczyc partial redraw, powinno troche pomoc. Niestety blender nie ma takich bajerow jak z-brush jezeli chodzi o obsluge duzej ilosci poly
Krzek Napisano 13 Kwiecień 2008 Autor Napisano 13 Kwiecień 2008 na tym filmiku koles ukrywa kawalki modelu(moze to jakis plugin jest?)
brumugun Napisano 13 Kwiecień 2008 Napisano 13 Kwiecień 2008 Krzek -> Jak jestes w trybie sculpt , to wcisnij ctrl+shift i zaznacz czesc modelu ktora ma byc widoczna, zeby pokazac spowrotem caly model, kliknij gdzies na scenie z wcisnietym rowniez ctrl+shift. PS Zaleznie jaki button myszy zostanie wcisniety w czasie zaznaczania, to albo zaznaczony obszar zostanie ukryty, albo zostanie pokazana tylko ta czesc modelu. Pozdrawiam Brumugun. 1
brumugun Napisano 13 Kwiecień 2008 Napisano 13 Kwiecień 2008 Podstawowa funkcja Sanki, bez tego daleko sie nie zajedzie przy sculptowaniu w blenderze ;)
Nevariel Napisano 13 Kwiecień 2008 Napisano 13 Kwiecień 2008 jeszcze można ukryć część modelu przy pomocy alt + b, ponownie użycie tego skrótu odsłania model jeden problem i tyle rozwiązań ;)
sanki Napisano 13 Kwiecień 2008 Napisano 13 Kwiecień 2008 a bo ja za duzo nie sculptuje po prostu. zauwazylem ze przy ctrl+shift+click jest problem z poligonami na krawedziach, jak sie je przesunie to te niewidoczne sie nie przesuwaja. W alt+b nie ma takiego czegos
brumugun Napisano 13 Kwiecień 2008 Napisano 13 Kwiecień 2008 Zgadza sie, ale nie daje wzrostu fps'ow , wiec tak troche, malo uzyteczne takie chowanie. ;) Edit:: zjadlem "nie"
Rekomendowane odpowiedzi