Napisano 13 Kwiecień 200816 l Jak ukryć część modelu (przy sculpcie), bo na wysokim poziomie detali komp mi zaczyna zmulać.
Napisano 13 Kwiecień 200816 l Autor Sorki ale jak dokladnie to zrobic(bo w blenderze jestem calkiem goly - dzisiaj go zainstalowalem i chce go uzywac wylacznie do sculpta, bo skonczyl mi sie darmowy z-brush)
Napisano 13 Kwiecień 200816 l jak model jest w jednym kawalku to layers sie nie da uzyc. mozesz natomiast w trybie sculpt w menu sculpt zaznaczyc partial redraw, powinno troche pomoc. Niestety blender nie ma takich bajerow jak z-brush jezeli chodzi o obsluge duzej ilosci poly
Napisano 13 Kwiecień 200816 l Autor na tym filmiku koles ukrywa kawalki modelu(moze to jakis plugin jest?)
Napisano 13 Kwiecień 200816 l Krzek -> Jak jestes w trybie sculpt , to wcisnij ctrl+shift i zaznacz czesc modelu ktora ma byc widoczna, zeby pokazac spowrotem caly model, kliknij gdzies na scenie z wcisnietym rowniez ctrl+shift. PS Zaleznie jaki button myszy zostanie wcisniety w czasie zaznaczania, to albo zaznaczony obszar zostanie ukryty, albo zostanie pokazana tylko ta czesc modelu. Pozdrawiam Brumugun.
Napisano 13 Kwiecień 200816 l Podstawowa funkcja Sanki, bez tego daleko sie nie zajedzie przy sculptowaniu w blenderze ;)
Napisano 13 Kwiecień 200816 l jeszcze można ukryć część modelu przy pomocy alt + b, ponownie użycie tego skrótu odsłania model jeden problem i tyle rozwiązań ;)
Napisano 13 Kwiecień 200816 l a bo ja za duzo nie sculptuje po prostu. zauwazylem ze przy ctrl+shift+click jest problem z poligonami na krawedziach, jak sie je przesunie to te niewidoczne sie nie przesuwaja. W alt+b nie ma takiego czegos
Napisano 13 Kwiecień 200816 l Zgadza sie, ale nie daje wzrostu fps'ow , wiec tak troche, malo uzyteczne takie chowanie. ;) Edit:: zjadlem "nie"