P4VV37 Napisano 13 Kwiecień 2008 Napisano 13 Kwiecień 2008 Kiedy klikam na ikonkę dymu w dynamics mam błąd: // Warning: A sprite file must be specified as the Sprite Image Name in the options box. A default set of images and Readme.txt file of instructions are on the Maya documentation, lessons, extras CD in the directory Gifts/smoke. Fire i lighting działają. co to jest sprite file i jak naprawić błąd?
P4VV37 Napisano 13 Kwiecień 2008 Autor Napisano 13 Kwiecień 2008 Ale co ona kazała? sprite file musi być określony jako Sprite Image Name w opcjach. standartowy zestaw obrazów i Readme.txt są w Maya dokumentacji, lekcje, extras CD w katalogu Gifts/smoke. Tyle rozumiem... ale dalej nic nie rozumiem... Sprawdziłem w słowniku: sprite (Ectaco-Poland) n, rodz. m krasnoludek
piotrek Napisano 13 Kwiecień 2008 Napisano 13 Kwiecień 2008 Sprites to takie kwadraciki, co się renderują zamiast punkcików ;) Musisz im pewnie nadać jakąś teksturę czy coś. Może jest to w tym pliku Readme.txt wyjaśnione. Więcej nie pomogę ;)
P4VV37 Napisano 14 Kwiecień 2008 Autor Napisano 14 Kwiecień 2008 Zaglądbnąłem do help-a ale to mi w sumie nie pomogło. Trzeba było wstawić ten efekt klikając na kwadracik koło nazwy efektu, tak żeby najpierw zobaczyć jego ustawienia, i potem tam wstawić kilka nazw.
Rekomendowane odpowiedzi