Temporal Napisano 16 Kwiecień 2008 Napisano 16 Kwiecień 2008 Hejka wlasnie powrocilem znow do zabawy vray'a i mam malutki problem. Zaczne od tego ze mam muzealnego kompa: 1,9 ghz; 1Gb ram; Radeon 9100 i w nim robie w miare prosta scene. Rozchodzi sie o to ze dodaje dywanik z particli (80000 takich ubogich wloskow z przerobionego cylindra) i jak wrucze to do calej sceny z reszta modeli to wywala mi bleda o pamieci. Dywanik zrobiony na podobnej zasadzie co w tutku Streakera tylko nawet bardziej zoptymilizowany a wiem ze pomimo mojego slabego kompa napewno da sie jakos cos w ustawieniach vraya ustawic by jednak u mnie to wyrenderowac. Probowalem zmieniac pamiec z statica na dynamic oraz wartsoci liczbowe ale nic to nie daje. Nie znam sie az tak dobrze na vray bo wciaz sie go ucze wiec moze doradzicie cos? Jesli infa za malo i chcecie jakies screeny czy cos takiego to piszcie to zapodam wiecej.
jasiek311 Napisano 18 Kwiecień 2008 Napisano 18 Kwiecień 2008 http://www.evermotion.org/index.php?unfold_exclusive=154&unfold=exclusive to moze bardzo pomoc.
Temporal Napisano 18 Kwiecień 2008 Autor Napisano 18 Kwiecień 2008 wsumie to problem rozwiazalem w nastepujacy sposob: zamiast mergowac moj dywanik z innej scenki stworzylem go od nowa w aktualnej i nawet dajac wiecej particli niz mial ten stary nie wywala mi juz zadnych errorow wiec jest git
Rekomendowane odpowiedzi