godzio Napisano 17 Kwiecień 2008 Napisano 17 Kwiecień 2008 Napiszcie mi prosze o jakiś tutorialach z podstawami animacji, Musze zrobic animacje latającej kamery wokół budynku, wiem jak ustawią kamere na ścieżce, ale chciałbym obracać te kamerę. Pozdrawiam b
piotrek Napisano 17 Kwiecień 2008 Napisano 17 Kwiecień 2008 Poczytaj dokumentację oprogramowania, którego używasz.
Reanimator Napisano 17 Kwiecień 2008 Napisano 17 Kwiecień 2008 To podepnij kamere do jakiegos Dummy, Dummy podepnij pod sciezke i voila. Obiekt porusza sie po sciezynce, a Ty nadal masz kontrole nad kamera.
godzio Napisano 17 Kwiecień 2008 Autor Napisano 17 Kwiecień 2008 To podepnij kamere do jakiegos Dummy, Dummy podepnij pod sciezke i voila. Obiekt porusza sie po sciezynce, a Ty nadal masz kontrole nad kamera. Ok, ale jak chce bp zeby do 50 klatki patrzyła przed siebie od 50 sledziła budynek, potem np znowu do przodu. wiem że to sa podstawy, ale nigdy nie zajmowałem się animacją, P.S. co do dokumentacji oprogramowania, teraz mam mało czasu na czytanie:) na forum dajecie precyzyjne odpowiedzi.
Reanimator Napisano 17 Kwiecień 2008 Napisano 17 Kwiecień 2008 Podpinasz wiec Look At Controller (Max)/Aim Constrain (Maya) do kamery i wybierasz budynek jako cel. Pozniej wlaczasz i wylaczasz w odpowiednim momencie, gdy chcesz, zeby kamera tam lookala. poczytaj o tych rzeczach w helpie :P
Rekomendowane odpowiedzi